Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντωνΤο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων  (6η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς) θα πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη χρονιά σε Αθήνα και Άρτα στο πλαίσιο των προσπαθειών από το Δήμο Αρταίων για την  προβολή της Άρτας και των τοπικών προϊόντων της. Θα διεξαχθεί πρώτα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00- 16:00 και θα συνεχιστεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στους Κωστακιούς Άρτας.

Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων γίνεται φέτος στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Fly me to the moon” του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών,. Ο Δήμος Αρταίων θα προσφέρει στους ταξιδιώτες την γνωριμία με την Άρτα τον Αμβρακικό κόλπο και τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί θα λάβει χώρα στην πλατεία των Κωστακιών η Παραδοσιακή γιορτή με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της Άρτας και παρουσίαση μαγειρικών συνταγών βασισμένων στα τοπικά προϊόντα.

Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, (6η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς) τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καιΥπουργείου Τουρισμού, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Ακόμα, γίνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Σωματείου Αρτοποιών Άρτας. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το πρώτο Πρόγραμμα 91,6- 105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.