Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»στην 3η Γιορτή της Κορινθίας – Φεστιβάλ ΧορούΤην 31 Ιανουαρίου, 1 και 2 Φεβρουαρίου το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Άρτας συμμετείχε στο φεστιβάλ χορού της 3ης Γιορτής της Κορίνθιας στην Κόρινθο.
Στο εν λόγω φεστιβάλ αυτό συμμετείχαν 12 χορευτικά τμήματα συλλόγων από όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας χορούς της περιοχής τους.
Το χορευτικό των αρτινών έλαβε τα συγχαρητήρια των διοργανωτών αλλά και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού το όποιο κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
Τα μελή του Δ.Σ του συλλόγου είχαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής αλλά και των συμμετεχόντων στην 3η Γιορτή της Κορίνθιας εκπρόσωπων των πολιτιστικών συλλόγων ανταλλάσοντας απόψεις για θέματα πολιτισμού αλλά και για μελλοντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις περιοχές τους.
Το σύλλογο συνόδευσαν η Πρόεδρος Δήμητρα Αξιώτη, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Αθανασούλας, ο Ταμίας Λουκάς Μαργώνης και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Νικόλαος Τόλης που είχε και την ευθύνη του προγράμματος και εμφάνισης του χορευτικού μας τμήματος.
Κατά την τριήμερη παραμονή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας στην Κόρινθο και στα πλαίσια του προγράμματος υπό την ευθύνη του φορέα διοργάνωσης Χορευτικού Ομίλου Κορίνθου πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο Φενεό Κορινθίας. Εκεί, τα μέλη του Συλλόγου επισκέφτηκαν το Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου Φενεού και την πανέμορφη Λίμνη Δόξα σε μια πανέμορφη περιοχή της ορεινής Κορινθίας, τη λίμνη Στυμφαλίας, την Αρχαία Κόρινθο και το Μουσείο αυτής. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία σε χορευτές και συνοδούς να απολαύσουν τις ομορφιές της Κορίνθου αλλά και να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.