Παρουσίαση του βιβλίου του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, μυθιστορηματική βιογραφία»Τη βραδιά του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου, θα τη θυμούνται για πολύ καιρό οι Αρτινοί. Γιατί παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, μυθιστορηματική βιογραφία» που έκανε τους κατοίκους της πόλης να γνωρίσουν οι την προσωπικότητα του διάσημου μαθηματικού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Φροντιστήριο Μ.Ε “Αστρολάβος”, τον Σύλλογο “Σκουφάς” και τις εκδόσεις “Μένανδρος”.

 

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας Ελπιδοφορος Ιντζέμπελης, ο Χρήστος Καραβασίλης – Μαθηματικός και Γιώργος Κατσικογιώργος – Φυσικός.Θετική εντύπωση έκανε η ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από μαθητές του Φροντιστηρίου “Αστρολάβος”.Ο Χρήστος Καραβασίλης ανέπτυξε το μαθηματικό έργο και ο Γιώργος Κατσικογιώργος το φυσικό έργο ώστε να καταλάβουν οι ακροατές πόσο μεγάλη προσωπικότητα ήταν ο Καραθεοδωρή.

Ανάφεραν τις συνεργασίες του Καραθεοδωρή με τον Πλανκ, Αινστάιν, Κλάιν, Χίλμπερτ , Φουκς, Σβαρτς και Φρομπένιους. Ο συγγραφέας του βιβλίου μάλιστα αναφέρθηκε στη στενή σχέση και φιλία ανάμεσα στον Αινστάιν και τον Καραθεοδωρή.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης στην συνεισφορά του διάσημου μαθηματικού στην πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Παιδεία. Την πρώτη φορά, ήρθε να βοηθήσει , για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Σμύρνης και την δεύτερη για την διοργάνωση των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.Παράλληλα σε βίντεο που παίχτηκε κατά την παρουσίαση οι ακροατές είδαν και άκουσαν την κόρη του Καραθεοδωρή Δέσποινα που μίλησε για τον πατέρα της. Οι επιστολές που διάβασαν οι μαθητές οι παρουσιάσεις των ομιλητών έκαναν την εκδήλωση γοητευτική. Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχαρίστηση των παρευρισκομένων από τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.

 

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Άρτα τιμά τις ποιοτικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.