Τι γίνεται τελικά με τη μεταφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών από την Άρτα στα Γιάννενα; 

Τις τελευταίες ημέρες έχει σηκώσει κύμα αντιδράσεων και συζητήσεων η φημολογούμενη μεταφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών από την Άρτα στα Γιάννενα στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «Στρατηγικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων». Μάλιστα το θέμα έχει φτάσει και στον δήμος Άρτας, με σύσταση δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για αυτό.

Πολίτες και φορείς της πόλης της Άρτας, ανάμεσά τους και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Άρτας που έβγαλε πύρινη ανακοίνωση κατά της μεταφοράς, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους και εναντιώθηκαν σε μία κίνηση που θα έπληττε και την τοπική οικονομία αλλά και το ανασυσταθέν Πανεπιστήμιο Άρτας, το οποίο θα χάσει το πιο δημοφιλές τμήμα του. Να μην ξεχνάμε ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα δίνουν ζωή στις τοπικές κοινωνίες και στην περίπτωση της Άρτας το μουσικό Τμήμα ήταν από τα πιο πολυπληθή και καταξιωμένα τμήματα που λειτουργούσαν. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα εντείνεται η επίθεση προς την Κυβέρνηση και για το γεγονός ότι ανέστειλε τη λειτουργία 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα που ιδρύθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από την πλευρά του διαψεύδει τη μεταφορά του μουσικού τμήματος, με τον ίδιο τον πρύτανη να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο είναι ψευδές. Μένει να δούμε τη συνέχεια.

 από τη σύνταξη