Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης 

Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του, με γενικό τίτλο «Εν αρχή ήν...ο τόπος» , έχει προγραμματίσει για φέτος την εκδήλωση με θέμα: «Εικαστικές διαδρομές - Μουσικές εικόνες».

Η φετινή χρονιά συμπίπτει με 50 χρόνια εικαστικής διαδρομής (1969-2019), του βασικού ιδρυτή και δωρητή του Αθαμανικού κέντρου τέχνης Βασίλη Σταύρου, καθώς και με την έναρξη των εργασιών, οσονούπω, της θεμελίωσης της πινακοθήκης. Έτσι το “εν αρχή ήν ...ο τόπος”, ως γενικός τίτλος των εκδηλώσεών μας, αποκτά για μας μία ιδιαίτερη σημασία για τη φετινή εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Αθαμανικού κέντρου τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο και θα περιλαμβάνει βασικά τρεις ενότητες:

Α) Εικαστική συνάντηση εννέα φίλων καλλιτεχνών  και γνωριμία με τα Τζουμέρκα. Το μικρό αυτό εικαστικό συμπόσιο θα διαρκέσει μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.  Θα συμμετέχουν οι   φίλοι εικαστικοί: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Στάθης Ανδρουτσάκης, Έλενα Γκάρστεα, Άννα Μπενάκη, Αλέκος Μπούρας, Άννα Πειρουνίδου, Βασίλης Σταύρου, Ηρακλής Τσάγκας, Γιώργος Τσιούρης. Οι φίλοι εικαστικοί θα φιλοτεχνήσουν εικαστικά έργα με ελεύθερο θέμα, αλλά και με θέματα  εμπνευσμένα από τη συνάντηση αυτή στον τόπο μας.

Β) Εγκαίνια της έκθεσης των έργων που θα φιλοτεχνήσουν οι καλλιτέχνες και παρουσίαση της εικαστικής διαδρομής (1969-2019) του Βασίλη Σταύρου με σχετικές βιντεοπροβολές και ομιλίες φίλων και καλλιτεχνών. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8,30 μ.μ.  και θα ακολουθήσει η μουσική βραδιά και το καθιερωμένο κέρασμα των καλεσμένων με τσίπουρο και τοπικά εδέσματα. 

Γ) Μουσική βραδιά με αφιέρωμα στις “εικόνες του τραγουδιού”  από τον εξαιρετικό τραγουδιστή Κώστα Μάντζιο και τους μουσικούς  Θανάση Γεωργάρα, Νίκο Παππά (μπουζούκι) και Νίκο Μπάμπαλη (κιθάρα). Η μουσική εκδήλωση θα γίνει τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 στις 10 μ.μ. και θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό για την πορεία του σχεδιασμού και της θεμελίωσης της πινακοθήκης, αλλά και για τα οικονομικά,  τις δράσεις και τους στόχους του φορέα. Τα έργα των καλλιτεχνών θα παραχωρηθούν δωρεάν στο Αθαμανικό κέντρο τέχνης για την οικονομική στήριξη του φορέα και τον εμπλουτισμό της συλλογής του. Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου 2019.

 

 

Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης - Κάτω Αθαμάνιο Άρτας - e-mail: athamaniko@gmail.com

web: www.athamaniko.gr - tηλ: 26810 96002 - 6984177294