Η επίσκεψη του Υφυπουργού Παπαθανάση στην ΆρταΤην Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γκολομάζο, τον Βουλευτή Ν. Άρτας Γιώργο Στύλιο  και τον Αντιπεριφερειάρχη  Ν. Άρτας Βασίλη  Ψαθά, επισκέφθηκε επιχειρήσεις του Ν. Άρτας, όπως τη Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ και την επιχείρηση επεξεργασίας χελιών ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του. Ο Πρόεδρος έκανε αναφορά στα κρίσιμα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Άρτας. Πρώτο μέλημα του Επιμελητηρίου μας είναι η ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Ιωάννης Γκολομάζος  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αύξησης του ποσοστού επιδότησης για νέες επενδύσεις στην περιοχή, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων αγροτικών προϊόντων και τη δημιουργία Διαβαλκανικού Κέντρου για εκπαίδευση επιχειρήσεων και ανταλλαγή πληροφοριών με τις επιχειρήσεις άλλων χωρών.

Ο Υφυπουργός επισήμανε στη στόχευση του Υπουργείου να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, αναφέροντας μια σειρά από νομοθετήματα που θα ακολουθήσουν με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας καθώς και στα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ που θα προκηρυχτούν  για δημιουργία συσκευαστηρίων αποθηκευτικών χώρων που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων καθώς επίσης και στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στον κλάδο της ψηφιακής αναβάθμισης και τεχνολογίας. Σχετικά με το φαινόμενο του παρεμπορίου ανακοίνωσε την σύσταση ειδικού σώματος με διεθνή πρότυπα. Τέλος, έκανε αναφορά στη δράση OPEN MALL, Πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και του Δήμου Αρταίων το οποίο έχει ήδη εγκριθεί και όπως είπε σύντομα θα μπει στη φάση της υλοποίησης.