Μια πρόταση στο κενό από το Επιμελητήριο ΆρταςΛάβαμε μία επιστολή με θέμα "Προτάσεις του Επιμελητηρίου Άρτας για την ανάπτυξη του τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή”, η οποία απευθυνόταν στον Δήμαρχο Άρτας και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην επιστολή αυτή ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος κατέθετε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με την «ανάπτυξη και εδραίωση του τουρισμού στην Άρτα». Και αφού επισημαίνει τη χαμηλή θέση που κατέχει η πόλη της Άρτας (κάτι εντελώς λογικό, εφόσον δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές να φιλοξενήσουν τουρίστες, όπως ξενοδοχεία- Το ΞΕΝΙΑ παραμένει ακόμα ανεκμετάλλευτο-, εστιατόρια κλπ), προτείνει την αξιοποίηση του εκθεσιακού παραποτάμιου πάρκου σε χώρο στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Τη στιγμή που ο δήμαρχος Άρτας έχει καταδικάσει σε πλήρη εγκατάλειψη το παραλίμνιο, που θα μπορούσε να είναι ένας χώρος επίσκεψης όχι μόνο για τους Αρτινούς πολίτες, αλλά και για τους επισκέπτες – τουρίστες, η πρόταση του Επιμελητηρίου μοιάζει «λίγη», κάτι σαν να στέλνουμε προτάσεις για να τις στέλνουμε.

Θα έλεγα ότι αυτό που χρειάζεται η πόλη μας είναι ένα συνολικό σχέδιο, στο οποίο θα κινητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και όχι μόνο (πολίτες της Άρτας, εθελοντές, Σύλλογοι κλπ) ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα η μοναδική σε ομορφιά παραποτάμια ζώνη.