Ο συμβολισμός της επίσκεψης ΜητσοτάκηΜήνυμα ενότητας θέλησε να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του (Σάββατο 11/7) στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, που αναστηλώθηκε μετά την κατάρρευση του την 1η Φεβρουαρίου του 2015, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβανιο και τον γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Στα «λημέρια» του Αλέξη Τσίπρα είχε βρεθεί νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος την περιοχή των Τζουμέρκων, τα Πράμαντα  και το σπήλαιο Πραμάντων.

Στην ομιλία του μπροστά από το γεφύρι ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θαύμα της πολιτιστικής κληρονομιάς, επέδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την ανακατασκευή του και επιχείρησε να δώσει ένα μήνυμα «ενότητας», κάτι που συμβολίζει και η ιστορία του γεφυριού δίνοντας τα εύσημα μεταξύ των υπολοίπων συντελεστών και στην προηγούμενη κυβέρνηση η οποία και ξεκίνησε τις εργασίες αναστήλωσης.

Επέμεινε μάλιστα να τονίσει και να δώσει ξανά θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι ένα έργο, το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και θέλω πάντα να αποδίδω τα εύσημα σε όλους, όσοι δούλεψαν πολύ σκληρά, για να μπορέσει σήμερα να ολοκληρωθεί, να παραδοθεί και επίσημα εντός του επόμενου μήνα, για να μπορέσουν και πάλι, να το απολαμβάνουν και πάλι όλοι οι επισκέπτες αλλά φυσικά και οι κάτοικοι της περιοχής, η ιστορία της οποίας είναι ταυτισμένη με το γεφύρι της Πλάκας».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης που ξενάγησε στο έργο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, λέγοντας: «μας τιμάτε, γιατί έτσι σε ένα έργο που συμβολίζει την Ενότητα».