Οι 2 υπέροχες συναυλίες του Μουσικού Σχολείου ΆρταςΤην Πέμπτη 30 Μαΐου, στην πλατεία Σκουφά, πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Μητέρα μεγαλόψυχη....», Αφιέρωμα στη «Μάνα» από το «Σύνολο Ανατολικής Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου  Άρτας.

 

Μέσα από τα τραγούδια της παράδοσης, των σπουδαίων ποιητών, Διονύσιου Σολωμού και Κώστα Βάρναλη και νεότερων τραγουδοποιών καταδείχθηκε η σημασία της μητέρας σε όλες της τις εκφάνσεις.

Την ευθύνη για την ενορχήστρωση , τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  Παναγιώτης Κατσικλής και Ηλίας Λένης.

Η επόμενη συναυλία, την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, ξανά στην πλατεία στην πλατεία Σκουφά, η συναυλία είχε τίτλο «Νύχτες μαγικές. Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη». Έπαιξε το σύνολο Λαϊκής και Ρεμπέτικης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Οι μαθητές ερμήνευσαν εννέα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, όπως τα «Σόλο Σέρβικο», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Αραπίνες», «Μη μου ξαναφύγεις πια».Την ευθύνη είχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Μπάμπης Σκαμνέλος.

 

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.