Πυρκαγιά στο Μάτι: Μήνυση κατά της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣΜήνυση κατά της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, σχετικά με την καταγγελία που έγινε για την απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. H μήνυση στρέφεται και κατά «παντός υπευθύνου», όχι όμως ευθέως κατά του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλου που επικαλείται εντολές άνωθεν.

Η κ.Γεροβασίλη μιλά για «κατάφωρα δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές» και τονίζει, «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», προσβάλλουν και θίγουν την τιμή και την πολιτική της ακεραιότητα.

Η εφημερίδα «Καθημερινή» από την πλευρά της απάντησε στο εξώδικο τονίζοντας συγκεκριμένα ότι:

«Η “Κ” αποκάλυψε μια συνομιλία κατά την οποία ο τέως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη. Η “Κ” προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου. Η “Κ” δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Η κ.Γεροβασιλη μάλιστα έκανε και παρέμβαση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και στους Γ. Ντσούνο-Χ. Κούτρα και χαρακτήρισε συγκλονιστική και εξοργιστική τη φερόμενη συνομιλία μεταξύ των αξιωματικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν θα αφήσω να σπιλωθεί η υπόληψή μου στο όνομα οιασδήποτε σκοπιμότητας είτε πρόκειται για αξιωματικούς είτε για πολιτικούς είτε για δημοσιογράφους ή για οποιονδήποτε!»

Εν αναμονή των εξελίξεων…