Σχολική ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊούΤην Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά τη λειτουργία της τοπικής ομάδας υγείας 1ης Τ.ΟΜ.Υ Άρτας και με αφορμή την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να μάθουν οι μαθητές το σωστό τρόπο να πλένουν τα χέρια τους, τη χρήση αντισηπτικού διαλύματος και τη σωστή εφαρμογή και χρήση της μάσκας, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως, ώστε να μειωθεί η διασπορά παθογόνων οργανισμών.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άρτας Ανθούλα Ζιώρη, ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ Άρτας και τον συντονιστή της παιδίατρο κ. Μιχαήλ Χαραλάμπη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, καθώς και τη νοσηλεύτρια  κ. Ερασμία Φασιά για την αναλυτική ενημέρωση που πραγματοποίησε σε όλους του μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.