Θέλουν να κάνουν την Άρτα χωματερή!Και ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε να μεταφέρει απορρίμματα από τους Παξούς στη Βλαχέρνα Άρτας (Χώρο Υγειονομικής Ταφής - Χ.Υ.Τ.Υ), το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αρταίων συνεδρίασε και ομόφωνα αποφάσισε να μη δεχτούν τα συγκεκριμένα  απορρίμματα, απορρίπτοντας την ενέργεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο αποφάσισε να μας στείλει για να «φιλοξενήσουμε» 800 τόνους αποβλήτων από τους Παξούς.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Άρτας κ. Τσιρογιάννης δήλωσε ότι η διοίκηση του δήμου Άρτας στέκεται κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την απόφαση του Υπουργείου που χωρίς να ενημερώσει τον δήμο, αποφάσισε τη μεταφορά αυτή. Και οι υπόλοιπες παρατάξεις υιοθέτησαν την ίδια ακριβώς θέση κατά της κυβερνητικής απόφασης. Συγκεκριμένα η επικεφαλής της Παράταξης της «Δημοτικής Αναγέννησης», κα. Τζένη Ταπραντζή, ο επικεφαλής της Παράταξης «Γέφυρα στο Μέλλον», κ. Ιωάννης Παπαλέξης, ο επικεφαλής της Παράταξης «Πολίτες με Όραμα», κ. Γιώργος Μπαλάγκας, ο επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Στράτος Καλλώνης, η επικεφαλής  της Παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή», κα. Λίτσα Κιτσαντά, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας, κ. Βαγγέλης Βίτσιος όλοι στήριξαν τη θέση του δημάρχου.

Μένει να δούμε την αντίδραση του δημάρχου και των άλλων παρατάξεων, εάν το Υπουργείο αγνοήσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και τελικά μας στείλουν τα σκουπίδια.

του Αλέξανδρου Λαλάκου