ΑΡΤΑ:ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Χ.ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Η επέτειος για την 3η Σεπτέμβρη του 1974, με την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, μας θυμίζει τα οράματα και τους στόχους, που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας, στην περίοδο της μεταπολίτευσης».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, και αναφέρει μεταξύ των άλλων:

«Η ακρίβεια, η υγειονομική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ευρώπη, δημιουργούν την ανάγκη μιας σοβαρής αντιμετώπισης με σχέδιο, με προτεραιότητες και υπευθυνότητα, στα οποία η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, με νέα δυναμική και με αυτόνομη πορεία που στηρίζεται στις διαχρονικές αρχές και αξίες που υπηρετεί, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις, με την κοινωνία στο προσκήνιο. Είναι έτοιμο για μια νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται και θα αγωνίζεται, υπηρετώντας το λαό και την πατρίδα, σύμφωνα με την ιστορική παρακαταθήκη του ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου.

Αγωνίζεται με ευθύνη, σταθερά απέναντι στο λαϊκισμό και τη συντήρηση, ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Αγωνίζεται μέσα από τις θεσμικές λειτουργίες για τη Δημοκρατία, τη διαφάνεια και τα δικαιώματα και τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, επίμονα και ασυμβίβαστα.

Πρωταγωνιστεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, που αφορά στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της διαφάνειας της χώρας μας, υπονόμευση που δημιούργησε μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα με τις παράνομες παρακολουθήσεις, όπως αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα, τιμά την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη έχοντας οδηγό τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της ιδρυτικής του Διακήρυξης».