Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

 

 

Αποκαλυπτική η Απάντηση του Υπουργείου»

Αποκαλυπτική είναι η απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην υπ’ αριθμ. 1672/10.11.2023 Ερώτησή μας για την πορεία του έργου ύδρευσης Πρέβεζας- Άρτας- Λευκάδας ύστερα από την απένταξή του από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όχι μόνο επιβεβαιώνεται η είδηση της απένταξης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του έργου ύδρευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, καθώς και μέρους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ύψους περίπου εκατόν σαράντα εκατομμυρίων ευρώ (140.000.000€) αλλά μάλιστα ρητά αναφέρεται ότι η απένταξη έλαβε χώρα, αν και είχε κριθεί «εφικτή η ολοκλήρωση των έργων εντός χρονοπλαισίου ΤΑΑ».

Ωστόσο, τώρα το Υπουργείο ανακρούει πρύμναν και προφασίζεται πως «προχώρησε στη λήψη της απόφασης περί απένταξης από το ΤΑΑ του έργου της δράσης 16898 […] για την αποφυγή εμπλοκής κατά την λήξη του προγράμματος του ΤΑΑ (Δεκέμβριος 2025) σε δυσάρεστες συνέπειες, στην - πιθανή με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας-περίπτωση μη επίτευξης ολοκλήρωσης του έργου κατά τον χρόνο που θέτει και προϋποθέτει ως κριτήριο επιλεξιμότητας το ΤΑΑ.».

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη η επίκληση των καθυστερήσεων αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις προ εβδομάδων φημολογούνταν η απένταξη λόγω των αναγκών που προέκυψαν στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία «Daniel» και τις ανάγκες για ένταξη άλλων έργων. Εν τέλει ουδεμία τέτοια αναφορά γίνεται στην απάντηση, ώστε να προκαλεί έτι περαιτέρω το γεγονός της απένταξης.

Ομολογεί δε περαιτέρω το Υπουργείο ότι αντί για εξασφάλιση χρηματοδότησης από άλλη πηγή προς το παρόν απλά …«βρίσκεται σε αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών» σχετικά!

Ακόμη ένα εμβληματικό έργο εκτός Ταμείου Ανάκαμψης και χωρίς χρηματοδότηση για την Ήπειρο. Η απαξίωση της Περιφέρειάς μας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς, συνεχίζεται