Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΆΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ

Για άλλη μια φορά οι αγρότες του νομού μας δοκιμάζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή της πεδιάδας του νομού Άρτας. Κατά τις πρωινές ώρες της 19ης Μαΐου, οι ανεμοθύελλες, που επικρατούσαν στην περιοχή της πεδιάδας, είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικότατη ζημιά η καλλιέργεια του ακτινιδίου.

Η ζημιά, που είναι πάρα πολύ μεγάλη, ιδίως σε περιοχές της Δ.Ε. Φιλοθέης, είναι διπλή, σύμφωνα με τους παραγωγούς, διότι, εκτός από τη καταστροφή του άνθους, που θα εξασφάλιζε την φετινή σοδειά, συνέβη και καταστροφή των βεργών, που θα απέφεραν παραγωγή την επόμενη χρονιά.

Ο ΕΛΓΑ πρέπει να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους αγρότες παραγωγούς μας. Πρέπει άμεσα να σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή, να καταγράψει τις ζημιές και να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αποζημιώσεων στους παραγωγούς ακτινιδίων της περιοχής μας.

Να σημειωθεί ότι η καλλιέργεια του ακτινιδίου είναι μια πολύ κοστοβόρα καλλιέργεια, ειδικά τα τελευταία χρόνια, από την οποία στηρίζονται πολλές οικογένειες στον νομό μας και μαζί με αυτές στηρίζονται και τα συναφή επαγγέλματα που υποστηρίζουν αυτή την καλλιέργεια.

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η κλιματική αλλαγή, που έχει εδώ και καιρό εξελιχθεί σε κλιματική κρίση, απειλεί την επιβίωση πολλών καλλιεργειών και το εισόδημα των αγροτών μας. Και ότι η κυβέρνηση οφείλει να εκπονήσει ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της και να στηρίξει τους πληττόμενους παραγωγούς.

Θεματική Αγροτικής Πολιτικής

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας