Ρ. ΓΚΙΖΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Το τεράστιο θέμα ασφάλειας στη γέφυρα Νεοχωρίου Άρτας τονίζει η Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» Ράνια Γκίζα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Υπάρχει όμως και άλλη μία γέφυρα, που επίσης είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή, από την οποία γίνονται καθημερινά εκατοντάδες διελεύσεις και, όπως φαίνεται, παρουσιάζει επίσης πρόβλημα, που μέχρι στιγμής  έχει διαλάθει της προσοχής των υπεύθυνων. Πρόκειται για τη γέφυρα στο Νεοχώρι Άρτας. Όπως αποκαλύπτουν κάτοικοι του χωριού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, μετά από επιτόπια αυτοψία ερασιτέχνη ψαροτουφεκά, φαίνεται πως το πέδιλο της γέφυρας, που βρίσκεται μέσα στο ποτάμι από την πλευρά του Νεοχωρίου, παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι γύρω από το πέδιλο έχει σχηματιστεί τρύπα βάθους 8 μέτρων και η βάση του μισού πέδιλου βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Δεν είμαι ειδική, ούτε πραγματογνώμονας, αλλά η κοινή λογική επιτάσσει -αν μη τι άλλο- να ελεγχθούν αυτές οι πληροφορίες. Απαιτείται, λοιπόν, άμεσα να ανατεθεί το θέμα για διερεύνηση σε ειδικούς, ώστε κατά πρώτον να επιβεβαιωθεί ή όχι η ύπαρξη του προβλήματος και κατόπιν, εφόσον η γέφυρα χρήζει όντως αποκατάστασης, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα. Και αυτό πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, πριν γίνουμε μάρτυρες μιας νέας κατάπτωσης. Και το σημαντικότερο, πριν τεθούν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο».