ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 2 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ 1,37

Πριν από λίγο καιρό «τσουνάμι» διαμαρτυριών είχε ξεσπάσει για την τιμή των PCR test που στη χώρα μας έφταναν τιμές εξωφρενικές. Την ίδια ώρα στην Κύπρο τα PCR κοστίζουν 25 ευρώ, που εδώ η ίδια ακριβώς εταιρία τα κοστολογούσε 60 ευρώ.

Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς τι γίνεται και στην τιμή της βενζίνης…

Η φωτογραφία δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης. Με 1,37 ευρώ το λίτρο απέχει πάρα πολύ από τα 2 ευρώ που έχει φτάσει η βενζίνη στην Ελλάδα.

Καταπέλτης και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου για την τιμή της βενζίνης. Γράφει χαρακτηριστικά στο twitter: «1,37 η βενζίνη στην Κύπρο (εισαγόμενη από τα ελληνικά διυλιστήρια) και 20 ευρώ τα τεστ PCR. Θα φταίει ότι είναι μικρή αγορά και δεν δουλεύει ο ανταγωνισμός, δεν είναι σαν και μας»

Άλλος χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει:

«Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα, το ακριβότερο φυσικό αέριο – πετρέλαιο, την ακριβότερη βενζίνη, τους χαμηλότερους μισθούς. Με τη ζέστη καίγεται, με τη βροχή πνίγεται, με το χιόνι εγκλωβίζεται. Ναι, είναι μία καταπληκτική χώρα και ναι μάς δίνετε όλα τα παραπάνω κίνητρα.»

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο η βενζίνη έχει ακριβύνει 40 λεπτά το λίτρο, λόγω φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη, πιο ακριβή και από τη Γερμανία!