ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ «ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ»

Πλήθος κόσμου βρέθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στην αίθουσα Πανηπειρωτικής στην Αθήνα. Αφορμή η πολιτική ομιλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας ΝΔ, Γιώργου Στύλιου. 

Απευθυνόμενος σε μια αίθουσα κατάμεστη από ετεροδημότες Αρτινούς, ο Γιώργος Στύλιος αναφέρθηκε στο έργο του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχικά, και εν συνεχεία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Καθώς και στο κομβικό ρόλο του στο συλλογικό έργο της Κυβέρνησης για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Κράτους.

Εκτενέστερη ήταν η παρουσίαση του έργο του για τον Νομό και του σχεδίου του για την επόμενη μέρα. Ένα έργο που αγγίζει μια σειρά από τομείς της ζωής των πολιτών, όπως τον εκσυγχρονισμό και στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας αλλά και την  παιδεία, την υγεία και τις υποδομές.

Ο Υφυπουργός ανέλυσε ειδικά τις δράσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Νομό. Έργο που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο κ. Στύλιος και φέρουν το στίγμα του, ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι: αγροτικές οδοποιίες και τα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, στη στήριξη των παραγωγών του Νομού της Άρτας απέναντι στις εξωγενείς κρίσεις και σε καιρικές καταστροφές με ένα ποσό που ξεπερνά τα 19 εκατ. ευρώ. Ενώ τόνισε πως εντός Δεκεμβρίου θα δοθούν ακόμα 5 εκατ. από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημίωση στους ακτινιδιοπαραγωγούς του Νομού για τις ζημιές που υπέστησαν την άνοιξη του 2022.

Ενώ ειδική μνεία έκανε και σε ένα Πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει το μέλλον του πρωτογενή τομέα της Άρτας, σε αυτό των Νέων Αγροτών που πριμοδότησε 200 Νέους του Νομού με ένα ποσό που κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ το καθένα για να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τομέα.

Επιπλέον ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις του στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Συγκεκριμένα στην αναβάθμιση της παιδείας στο Νομό, με διορισμούς 88 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και την ίδρυση του πρώτου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην πόλη της Άρτας. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά  στις παρεμβάσεις του που εξασφάλισαν νέα ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας των Ορεινών Δήμων του Νομού, στους διορισμούς μόνιμου ιατρικού προσωπικού, και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας της πόλης της Άρτας.

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του, ο Υφυπουργός υπογράμμισε τα πολιτικά διλήμματα στα οποία οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στις επόμενες Εθνικές εκλογές. Να επιλέξουν μεταξύ:

«οπισθοδρόμησης και προόδου;»

«Υπευθυνότητας και Λαϊκισμού;»

Καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν την: «Σταθερότητα, την Συνέπεια και τη Συνέχεια,», που πρεσβεύει η  Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Στύλιος σημείωσε πως: «περισσότερες δουλειές, αξιοπρεπέστερες συντάξεις και μισθοί. Καλύτερη παιδεία και υγεία. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία!»

Κλείνοντας την πολιτική του ομιλία, ο την διαρκή του δέσμευση στους πολίτες της Άρτας: «Ζούμε Μαζί, Αγωνιζόμαστε Μαζί! για την Άρτα και το μέλλον της». Δίνοντας έμφαση στο σχέδιο του για την επόμενη μέρα της Άρτας. Το να καταστεί η Άρτα σταυροδρόμι εμπορικό. Πέρασμα για τη Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ιταλία και κέντρο παραγωγής, έρευνας και ιατρικών υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν και απήυθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι οποίοι υπογράμμισαν στις ομιλίες τους, το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Γιώργος Στύλιος για το Νομό. Καθώς και  οι Υφυπουργοί Υγείας, Ζωή Ράπτη και Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Τέλος το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Αποσπάσματα από την πολιτική ομιλία του Γιώργου Στύλιου στην Πανηπειρωτική, μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:

https://youtu.be/kiVI_kUQKWE