ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΕΥΡΩ

Το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δέχεται αιτήσεις με εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο, ακόμα και αν οι ενδιαφερόμενοι τα καλύπτουν, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα διεκδικήσουν το voucher 150 ευρώ για διακοπές.

Αρχικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, το tourism4all.gov.gr θα ανοίξει είτε σήμερα, είτε αύριο 9 Ιουλίου. Επιταγή θα πάρουν 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ

Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ

Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ

Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

 

Πέρα όμως από τα εισοδηματικά κριτήρια, ισχύουν και άλλοι «κόφτες». Σύμφωνα και με τον περσινό οδηγό, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιταγή:

-οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι Κοινωνικού Τουρισμού. Μάλιστα, όπως τόνιζε η περσινή οδηγία, δεν είχε σημασία από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. Μένει να αποσαφηνιστεί και φέτος με το άνοιγμα της πλατφόρμας.

-οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι-ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος. Για παράδειγμα, εάν έχετε λάβει το North Evia-Samos Pass δεν θα μπορέσετε να διεκδικήσετε το voucher του υπουργείου Τουρισμού.

 

Πώς κάνετε αίτηση για το «Τουρισμός για Όλους»

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet

Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.

Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.

Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.

Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες μέρες, έτσι ώστε να αρχίσουν να εξαργυρώνονται τα vouchers το νωρίτερο δυνατό μέσα στον Ιούλιο.

Πότε γίνεται κλήρωση για το «Τουρισμός για Όλους»

Η επιταγή θα δοθεί σε 200.000 πολίτες που θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν. Εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση για το ποιοι θα πάρουν το voucher 150 ευρώ.