Κορωνοιος: Οι Ιταλοι εξυμνουν το θαυμα της Ηπειρου

Ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε σε ιταλικό site εξυμνεί την Ήπειρο σαν μία περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει το πιο χαμηλά νούμερα στην Ευρώπη σε κρούσματα covid19.

Η Ελλάδα, αναφέρει το αφιέρωμα, είναι μεταξύ των κρατών της Ευρώπης που έχουν διαχειριστεί πολύ καλά την πανδημία. Τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι πολύ χαμηλά και μόνο η Φινλανδία και η Νορβηγία τη συναγωνίζονται. Μα υπάρχει μια περιφέρεια της Ελλάδος, συνεχίζει το άρθρο, που κατάφερε να έχει νούμερα πραγματικά αξιοθαύμαστα. Μια περιφέρεια στα σύνορα με την Αλβανία που πανελλήνια μετρά ακόμη χαμηλότερα κρούσματα απ’ όλη την Ελλάδα και επίσης είναι μια περιφέρεια που έχει κάνει τα περισσότερα τεστ σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, να δηλώνει: «Ήμασταν η καλύτερη περιφέρεια της Ευρώπης στο πρώτο κύμα του 2020. Μετά είχαμε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων αλλά τον Δεκέμβριο καταφέραμε να το θέσουμε υπό έλεγχο. Παρουσιάζονται καμιά δεκαριά κρούσματα τη μέρα στους 120.000 κατοίκους του νομού Ιωαννίνων, μα έναν μήνα πριν τα κρούσματα ήταν δύο με τρία καθημερινά. Βέβαια πήραμε πολύ αυστηρά μέτρα και ήμασταν πάρα πολύ αυστηροί τα πρόστιμα για να αποφύγουμε ενδεχόμενη χαλαρότητα από τους κατοίκους.»

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του δημάρχου στα ιταλικά εδώ: https://www.linkiesta.it/2021/02/epiro-grecia-ioannina-coronavirus-pande...

H φωτογραφία είναι από παρόμοιο άρθρο του περιοδικού Venerdi της Repubblica 

Ετικέτες Ιταλία covid19