ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΆΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Σχετικά με το έργο του φυσικού αερίου στην Άρτα και προς αποκατάσταση της αλήθειας μετά τις αβάσιμες αναφορές σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος Αρταίων στις 29/11/2022, η ΔΕΔΑ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ΔΕΔΑ, με έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ τα οποία χρηματοδοτούνται από ίδια κεφάλαια, εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αναπτύσσει ενεργειακές υποδομές κομβικής σημασίας σε επτά Περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ αυτών είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου όπου θα πραγματοποιηθούν έργα κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας και της Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 32,8 εκατ. ευρώ.

Τα οφέλη από τα μεγάλα αυτά αναπτυξιακά έργα είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία και οικονομία: Το ενεργειακό κόστος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μειώνεται σημαντικά. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πόλεων βελτιώνεται, ενώ η ανάπτυξη και η απασχόληση ενισχύονται. Κινητοποιούνται μεγάλες επενδύσεις και δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Ενώ, λοιπόν, θα ανέμενε κανείς ότι η δημοτική αρχή Αρταίων, θα είχε προσμονή για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, όπως είναι η έλευση του φυσικού αερίου, η στάση της εξέπληξε δυσάρεστα. Ως φαίνεται, προτεραιότητά της είναι η «ομορφιά» των δρόμων. Η επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, η παροχή στους πολίτες μιας φθηνής και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας, η ελάφρυνση του προϋπολογισμού των οικογενειών και των επιχειρήσεων, η δυνατότητα ανάπτυξης βιομηχανικών μονάδων και δημιουργίας εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, είναι για εκείνη έννοιες αδιάφορες.

Προφανώς, η Αττική, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, οι Σέρρες, η Λαμία και δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας που προτίμησαν το φυσικό αέριο έναντι της καλαισθησίας των δρόμων έχουν δημάρχους με… κακή αισθητική.

Επιπλέον, για την αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων από αβάσιμες αναφορές στο δελτίο Τύπου του δήμου Αρταίων, αποσαφηνίζονται τα ακόλουθα:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ δεν συναντήθηκε με «υπηρεσιακά στελέχη» του δήμουΑρταίων, αλλά με τον δήμαρχο Άρτας, παρουσία στελεχών των δύο πλευρών.