ΑΡΤΑ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Το 2ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνεται στην Άρτα το τριήμερο από Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν έξι συγγραφείς, εκ των οποίων ένας (Άρνε Νταλ) από την Σουηδία, ενώ το παρόν της θα δώσει και η Ιωάννα Πετρίδου που είναι η διοργανώτρια του αντίστοιχου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Αθηνών.
Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν είναι:

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος στο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας, Σουηδός, Άρνε Νταλ που παρεμπιπτόντως το πρώτο του μυθιστόρημα ήταν εμπνευσμένο από την σφαγή στην Χίο, ενώ έχει συγγράψει και πάρα πολλά άλλα βιβλία που έχουν γίνει best sellers.
Ο μαθηματικός – συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης που έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων, ενώ η κινηματογραφική ταινία «Έτε- ρος εγώ του Σωτήρη Τσαφούλια, είναι βασισμένη στο διήγημά του «Περίπτωσις αυτοδικίας» και στηρίζεται στις ιδιότητες των φίλιων αριθμών.
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, όπου ζει μεταξύ Ελλάδας, Σουηδίας και ΗΠΑ και θα είναι και ο μεταφραστής του Σουηδού καλεσμένου Arne Dahl.
Ο Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας και δημοσιογράφος που θα μιλήσει για τα βιβλία του ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην πραγματοποίηση του κυνηγιού του θησαυρού, που θα είναι τόσο για τους μικρούς φίλους την Κυριακή 26 Νοεμβρίου αλλά και του κυνηγιού του θησαυρού για ενήλικες με Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, όπου θα εμπλακούν τα μνημεία της πόλης μας και η ιστορική τους διαδρομή.
Ο εξαιρετικός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Γρήγορης Αζαριάδης, που έχει ένα μεγάλο συγγραφικό έργο στο είδος αυτό.
Ο Αρτινός συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης με πλούσιο συγγραφικό έργο με ποικίλη θεματολογία