ΑΡΤΑ- ΗΠΕΙΡΟΣ: ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΣ ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ

Με συννεφιά, βροχή, κακοκαιρία και πυκνές χιονοπτώσεις που θα σημειώνονται στα ορεινά, περίπου από τα 900 μέτρα και πιο ψηλά ξεκινά σήμερα ο καιρός σε Άρτα και Ήπειρο.

Η θερμοκρασία αργά απόψε θα πέσει στην Άρτα κάτω από 8°C και στις πιο ορεινές περιοχές στο 0°C με +1°C. Αύριο το μεσημέρι η θερμοκρασία στην πόλη της Άρτας δεν θα υπερβεί τους 10°C και στα ορεινά τους 4°C, ενώ η υγρασία θα φτάσει το 85% .

Κακοκαιρία θα έχει και η Ήπειρος, με πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, από τα 800-900 μέτρα και άνω.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7°C-8°C στα πεδινά και παραθαλάσσια, στους +3°C στα ημιορεινά και τοπικά στο 0°C, ίσως και -1°C, στα ανατολικά, κυρίως, ορεινά.

Γενικά άστατος καιρός προβλέπεται και την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο λίγο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 10°C-11°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, τους 5°C-6°C στα ημιορεινά και τους +3°C στα ορεινά.

Με αρκετό ήλιο θα κυλήσει το Σάββατο, ενώ θα υπάρχουν και νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Από το απόγευμα στα νότια κι ανατολικά της περιφέρειας τα σύννεφα θα γίνουν περισσότερα και ίσως σημειωθούν ασθενείς βροχές κι αραιές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 10°C-11°C στα πεδινά, τους 6°C-7°C στα ημιορεινά και τους +3°C στα ορεινά. Πτώση θα σημειώσει στη διάρκεια της νύχτας και θα σημειωθεί παγετός σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα.