ΑΡΤΑ- ΚΑΙΡΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΡΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Κ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ Η ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ

Αύριο, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σταδιακά θα αλλάξει ο καιρός.Από το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, μεταξύ των περιόδων ηλιοφάνειας και μάλιστα ίσως σημειωθούν σύντομες, τοπικού χαρακτήρα βροχές. Από τις προμεσημβρινές ώρες κι έπειτα τα ανοίγματα με ήλιο θα μεγαλώσουν, ενώ από το απόγευμα αναμένεται να ξανασυννεφιάσει και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια ορεινά. Κατά τις πρώτες βραδινές ώρες, τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, πιθανώς και παράκτιες. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί έως 3Bf. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 35°C στα πεδινά, 34°C στα παράκτια, 32°C στα ημιορεινά και τους 29°C στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται να πέσει περισσότερο.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Το Σάββατο θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ίσως νωρίς το πρωί εκδηλώνονται τοπικές βροχές. Γρήγορα θα υπάρξουν και μεγάλα ανοίγματα στον καιρό, έτσι το υπόλοιπο της μέρας θα περάσει σχετικά καλά, με αρκετό ήλιο. Μόνο στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας τα σύννεφα θα είναι αυξημένα κι εκεί δεν αποκλείονται σύντομες βροχές ή μπόρες μεταξύ μεσημεριού κι απογεύματος. Από αργά το απόγευμα κι εκεί ο καιρός θα ανοίξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες-Βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3-4Bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επιστρέψει στις κανονικές για την εποχή τιμές. Το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 31°C-32°C στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, έως 28°C στα ημιορεινά κι έως 25°C στα ορεινά.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Με ηλιοφάνεια θα ξημερώσει και θα κυλήσει η Κυριακή στην Ήπειρο και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να συννεφιάσει πρόσκαιρα, κυρίως στην ενδοχώρα. Μικρή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σύντομης βροχής, σε τμήματα της περιφέρειας μακριά από τη θάλασσα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4Bf. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32°C-33°C στα πεδινά, τους 31°C στα παράκτια του Ιονίου, τους 29°C-30°C στα ημιορεινά και τους 27°C στα ορεινά.

 

Πηγή: @artaandepirusweather

Ετικέτες Άρτα καιρός