ΑΡΤΑ-ΚΑΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ- ΑΣΤΑΤΟΣ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Για σήμερα, Τετάρτη, από νωρίς το πρωί ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αρκετό ήλιο και παροδική συννεφιά, πρόσκαιρα πιο πυκνή στα ανατολικά ορεινά. Ομαλά θα κυλήσει το υπόλοιπο της μέρας.

Για αύριο Πέμπτη ο καιρός θα ξεκινήσει με πολύ κρύο και παγετό, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στην Ήπειρο. Στη συνέχεια αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα πρέπει να αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί ασθενείς. Ο υδράργυρος το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 12°C σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, τους 8°C σε ημιορεινές και τους 6°C σε ορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή αναμένουμε περισσότερη συννεφιά, ωστόσο έως νωρίς το μεσημέρι θα υπάρχουν και αρκετές περίοδοι με ήλιο, κυρίως στα πεδινά και παράκτια τμήματα. Σταδιακά, προς το απόγευμα στην ενδοχώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο.

Το βράδυ θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας τοπικές βροχές και καταιγίδες και οι άνεμοι θα γίνουν Νότιοι-Νοτιοανατολικοί μέχρι 3Bf. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή και δεν θα υπερβεί το μεσημέρι τους 13°C στα πεδινά και τα παράλια, τους 9°C στα ημιορεινά και τους 6°C-7°C στα ορεινά.

Το Σάββατο θα ξεκινήσει με αρκετά άστατο, με εναλλαγές περιόδων ηλιοφάνειας με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και διάσπαρτες βροχές και μπόρες, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν πρόσκαιρα σε πολύ ορεινές περιοχές, άνω των 1200-1300 μέτρων.