ΆΡΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΑ

Ένας τρανς άνδρας από την Άρτα κατήγγειλε με δημόσια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, το γνωστό “Barber shop” της πόλης, καθώς αρνήθηκε να τον κουρέψει αναίτια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Μιχάλης Πρόδρομος Κενανίδης επισκέφτηκε το συγκεκριμένο μπαρμπέρικο για να κλείσει ένα ραντεβού κουρέματος. Από την είσοδο του κατάλαβε πως ο ιδιοκτήτης είναι τρανσφοβικός καθώς προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον αποφύγει.

 

Η ανάρτηση παρακάτω:

«Ο άνθρωπος που έχει αυτό το μαγαζί στην Αρτα είναι ακραία τρανσφοβικός και σεξιστής . Πήγα να κλείσω ραντεβού από εκεί. Μου λέει δεν κουρεύω γυναίκες. Και λέω εγώ με όση ψυχραιμία είχα "και κοντό μαλλί έχω και "αντρικό" κούρεμα κάνω πάντα και στην τελική δεν είμαι γυναικά". Και ο άνθρωπος με κοίταξε και μου λέει σαν να μην άκουσε τι του ειπα "δεν κουρεύω γυναίκες". Έφυγα πολύ εκνευρισμένος.

Οι διεμφυλικοί (τρανς) άντρες είναι άντρες και σε τελική ανάλυση τι ρόλο παίζει το φύλο του ανθρώπου του οποίου το μαλλί θα κουρέψεις; Ζούμε στο 2023 πλέον. Αλίμονο μας αν έχουμε ακόμη την νοοτροπία του "δεν κουρεύω γυναίκες". Αλίμονό μας που υπάρχουν ακόμη διακρίσεις και δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα. Γιατί κάτι τόσο καθημερινό όπως το κούρεμα, για έναν cis straight άντρα να είναι τόσο εύκολο, για έναν trans άντρα να είναι τόσο δύσκολο;

Για να μην μιλήσω για το ότι απλά υπέθεσε το φύλο μου. Όπως και νά'χει δεν θα πρότεινα σε κανέναν να πάει να κουρευτεί εκεί. Ενημερώθηκα και για αλλά περιστατικά που μίλησε υποτιμητικά σε γυναίκες και είπε ότι τους έκανε τεράστια χάρη που τις κούρεψε γιατί δεν μπορεί να ασχολείται με γυναίκες.... Απαράδεκτη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε και να αφήνουμε ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές».