ΑΡΤΑ: ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 το πρωί, γιορτάστηκε στην Άρτα, η Πολιούχος και Προστάτιδα της πόλης Αγία Θεοδώρα.

Στην Θεία Λειτουργία λειτούργησαν μαζί οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Άρτης κ. Καλλίνικος.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κόντος, στον λόγο του αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα της Αγίας Θεοδώρας, που αποτελεί οδοδείκτη πνευματικής προόδου.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Ο κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε εγκάρδια τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, τους επισήμους, αλλά και τους πιστούς, που συμμετείχαν στην εορτή. Και ευχήθηκε η Αγία Θεοδώρα να παρηγορήσει τις καρδιές των οικογενειών που είχαν απώλειες στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των θυμάτων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος, ενώ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι πολιτικών Κομμάτων, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων Φορέων.

 

Φωτογραφίες: Ι.Μ. Άρτας