ΑΡΤΑ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τα αίτια του θανάτου του 68χρονου από την Άρτα ο οποίος οδηγήθηκε στον θάνατο από το ίδιο το 38χρονο παιδί του αποκαλύφθηκαν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση στον σορό του θύματος που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σημειώνεται πως ο φερόμενος ως πατροκτόνος εντοπίστηκε σε στάνη στη Φωκίδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η εξέταση επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του δράστη ότι χτύπησε τον πατέρα του με μια πέτρα. Ο 68χρονος ξεψύχησε όταν δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα με πέτρα κοντά στην περιοχή του κροτάφου. Φέρεται να είχε και άλλα χτυπήματα στο κεφάλι, αλλά μόνο το ένα στάθηκε μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία θανάτου του 65χρονου είναι οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από αμβλύ όργανο.

Χθες, ο 38χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς που τον ρώτησαν για τον θάνατο του πατέρα του, πως είχαν τσακωθεί και τον χτύπησε με μία πέτρα στο κεφάλι, πριν προλάβει να τον σκοτώσει.

Τέλος, στη σορό του πατέρα εντοπίστηκαν και δαγκωματιές από ζώα.

Το φονικό που έχει «παγώσει» την ελληνική κοινωνία προσδιορίζεται πώς έγινε την περασμένη Τετάρτη όταν πατέρας και γιος είχαν φύγει από τη Λαμία για να πάνε στο σπίτι τους στην Άρτα.

Ο πατροκτόνος εντοπίστηκε σε στάνη και λίγο αργότερα φέρεται να υπέδειξε στους αστυνομικούς, το σημείο που είχε χτυπήσει τον πατέρα του. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς το βράδυ της περασμένης Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου. Τον 38χρονο είχε δει κτηνοτρόφος της περιοχής με αίματα στα χέρια και στο σώμα του μέσα στο αυτοκίνητό του, πριν τέσσερις ημέρες και χθες τον εντόπισε άλλος κτηνοτρόφος να κρύβεται μέσα στον στάβλο του.

«Είχαμε τσακωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Φτάσαμε στο σημείο που σας οδήγησα και βρήκατε τη σορό του κι εκεί τον σκότωσα. Πήρα μια πέτρα και τον χτύπησα στο κεφάλι» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

«Τον είδα την Τετάρτη το μεσημέρι γύρω στις 14:30-15:00. Έχουμε ζώα εμείς και εκεί που πέρασε ήταν τα ζώα και πίνανε νερό και επειδή ήταν μέσα στο δρόμο σταμάτησε. Έδιωξα τα ζώα για να μπορέσει να περάσει ο άνθρωπος και τον είδα ότι είναι χτυπημένος και μου έκανε εντύπωση που ήταν τόσο χτυπημένος και οδηγούσε μόνος του» ανέφερε με νόημα.

«Τον είδα να φορά κολάρο και να είναι γεμάτος αίματα», είπε ο μάρτυρας. Ενώ πρόσθεσε, «τον αναγνώρισα στο τμήμα. Peugeot μαύρο ήταν το αυτοκίνητο. Επικίνδυνος δεν μου φάνηκε. Απλά μου φάνηκε παράξενο το γεγονός ότι ήταν τόσο χτυπημένος και οδηγούσε μόνος του. Το κεφάλι του από τη μια πλευρά είχε αίματα και τα χέρια του γεμάτα αίματα.. Σταμάτησε δίπλα μου εγώ τον είδα στο ένα μέτρο και τα χέρια του που κρατούσε το τιμόνι ήταν γεμάτα αίματα».