ΑΡΤΑ:ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΥΡΙΟ - ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΥΡΙΟ - ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ

ΑΡΤΑ: Με βροχές και μπόρες κατά περιόδους θα περάσει η νύχτα απόψε στο νομό, ενώ θα σημειώνονται και διάσπαρτες καταιγίδες. Η Τετάρτη θα ξημερώσει και θα κυλήσει με εξαιρετικά άστατο καιρό, έτσι θα έχουμε τακτικά βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα έχουν κι έντονο χαρακτήρα κατά περιόδους. Μεταξύ τους θα υπάρχουν σύντομες παύσεις ή κάποια μικροανοίγματα, ιδίως στα πεδινά, ωστόσο ο καιρός δεν αναμένεται να βελτιωθεί ουσιαστικά ως το τέλος της μέρας.

ΑΝΕΜΟΙ: Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι, με ένταση 3-4Bf.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Ο υδράργυρος απόψε θα πέσει στους 13°C-14°C στην Άρτα και τοπικά στους 7°C στα ορεινότερα τμήματα του νομού. Αύριο το μεσημέρι στην πόλη θα φτάσει τους 17°C και στα ορεινά τους 12°C.

ΥΓΡΑΣΙΑ: Έως 100% απόψε η υγρασία, δε θα πέσει μέσα στην Τετάρτη κάτω του 75%.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Αυξημένη συννεφιά και βροχές και καταιγίδες θα έχει η Ήπειρος στη διάρκεια της νύχτας που έρχεται. Η Τετάρτη θα ξημερώσει και θα κυλήσει με συννεφιασμένο και βροχερό -κατά περιόδους- καιρό, ενώ θα σημειώνονται και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα προς το μεσημέρι στις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές της περιφέρειας. Πάντως μεταξύ τους θα υπάρχουν και πολύ μικρά ανοίγματα ή έστω παύσεις. Δεν αναμένεται αισθητή βελτίωση, τουλάχιστον έως το τέλος της μέρας. Από Νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-4Bf και τοπικά 5Bf θα πνέουν οι άνεμοι. Η θερμοκρασία στη διάρκεια της αποψινής νύχτας θα πέσει στους 13°C στα πεδινά και παραθαλάσσια, στους 8°C-9°C στα ημιορεινά και τοπικά στους 6°C στα πιο ορεινά τμήματα. Αύριο το μεσημέρι δε θα ξεπεράσει τους 18°C στα παράλια, 17°C στα πεδινά, 14°C στα ημιορεινά και τους 12°C στα ορεινά. Πολύ ψηλά θα κυμαίνεται η υγρασία.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ

Ιωάννινα: 9°C έως 14°C

Πρέβεζα: 14°C έως 18°C

Ηγουμενίτσα: 13°C έως 18°C

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ: Με αυξημένες νεφώσεις στη μεγαλύτερη διάρκειά της θα κυλήσει η Πέμπτη στην Ήπειρο. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται, οι οποίες θα έχουν μικρή διάρκεια στις βορειοδυτικές περιοχές, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα έως και το μεσημέρι δεν αποκλείεται ένα πέρασμα από πιο αξιόλογες βροχοπτώσεις, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες ίσως σημειωθούν στα ανατολικά ορεινά. Μεταξύ των φαινομένων, πάντως, αναμένονται και αρκετά ανοίγματα. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας. Από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3Bf θα πνέουν οι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα ανέλθει το μεσημέρι στους 20°C-21°C στα πεδινά και τα παράκτια του Ιονίου, στους 16°C-17°C στα ημιορεινά και στους 13°C-14°C στα ορεινά. Υψηλά θα κυμαίνεται και πάλι η υγρασία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ηλιοφάνεια και διαυγή ατμόσφαιρα θα έχει η Ήπειρος την Παρασκευή, ενώ δε θα λείπουν οι νεφώσεις. Αυτές το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν σε τμήματα της ενδοχώρας κι ενδέχεται να δώσουν σύντομες βροχές, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά όχι κάτι σημαντικό. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί έως 4Brf και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αγγίζοντας το μεσημέρι τους 24°C σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, τους 21°C-22°C σε ημιορεινές και τους 19°C σε ορεινές.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Με ηλιοφάνεια θα ξημερώσει και θα κυλήσει στη μεγαλύτερη διάρκειά του το Σάββατο στην Ήπειρο. Κάποια αστάθεια θα λάβει χώρα τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, με αναπτύξεις νεφώσεων να δίνουν μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, φαινόμενα που πιθανώς θα επηρεάσουν και τμήματα της περιφέρειας με χαμηλό υψόμετρο, πριν εξασθενήσουν και σταματήσουν έως αργά το απόγευμα. Από Δυτικές διευθύνσεις 3-4Bf θα φυσούν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 25°C στα πεδινά, 23°C-24°C στα παράλια και τα ημιορεινά και τους 20°C-21°C στα ορεινά.

Αναδημοσίευση ''Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ''