ΑΡΤΑ:ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ- ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο απερχόμενος δήμαρχος το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωσε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την σύμβαση του έργου, πετώντας το μπαλάκι στην νέα δημοτική αρχή να αναζητήσει τρόπο για την λειτουργία του Ξενία ως ξενοδοχείου ενώ καθησύχασε το ακροατήριο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την χρηματοδότηση του έργου.

Το τελευταίο όμως δεν είναι και τόσο βέβαιο καθώς για να περάσουν έργα στο νέο ΕΣΠΑ είναι προϋπόθεση η συμβασιοποίηση αλλά και η ανάληψη έστω και μίας μικρής δαπάνης.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων είπε ότι «το Ξενία αποτέλεσε μήλον της έριδος προεκλογικά.. Εμείς το δημοπρατήσαμε και ο κ. Σιαφάκας έλεγε ότι θέλει να το κάνει ξενοδοχείο. Από την στιγμή που ο λαός μίλησε και υπάρχει η λαική ετυμηγορία και η νέα δημοτική αρχή εγώ δεν νομιμοποιούμε να υπογράψω καμία σύμβαση με τον εργολάβο για το Ξενία… Σεβόμενος την λαική ετυμηγορία δίνω το δικαίωμα στη νέα δημοτική αρχή να αποφασίσει τι θα κάνει.. Αν δεν γίνει ξενοδοχείο θα κρίνει ο λαός της Άρτας ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα..» 

Προφανώς με αυτή την στάση ο Δήμαρχος θέλει να τιμωρήσει τον κ.Σιαφάκα πρώην συνεργάτη του που εξελέγη Δήμαρχος Άρτας στις πρόσφατες εκλογές και αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του από το νέο έτος!

Λίγα λόγια για το έργο στο Ξενία

Το έργο έχει προυπολογισμό 11,8 εκατομμύρια και περιλαμβάνει την μετατροπή του «Ξενία» σε κέντρο πολιτισμού ενώ θα χρησιμοποιηθεί ως δημοτικό ακίνητο πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών με χρήσεις ως ωδείο, βιβλιοθήκη  θα φιλοξενούνται επίσης πολιτιστικές διοργανώσεις εργαστήρια και θα δημιουργηθούν και χώροι εστίασης.

Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σχετικής σύμβασης.  .

 

 

Ετικέτες ΞΕΝΙΑ ΆΡΤΑΣ