ΑΡΤΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ!

Από  το μεσημέρι της Δευτέρας νεφώσεις θα αναπτύσσονται στα ορεινά τμήματα. Αυτές θα δώσουν προς το απόγευμα μπόρες και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα που θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ίσως πρόσκαιρα και την πόλη. Ο καιρός θα βελτιωθεί από αργά το απόγευμα και πάλι.

ΑΝΕΜΟΙ: Από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3Bf θα πνέουν οι άνεμοι.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Η θερμοκρασία τα ξημερώματα στην Άρτα θα πέσει στους 16°C και τοπικά στους 9°C στα ορεινότερα τμήματα του νομού. Αύριο το μεσημέρι θα ανέλθει στους 27°C στην πόλη και στους 22°C-23°C στα ορεινά.

ΥΓΡΑΣΙΑ: Η υγρασία απόψε θα αγγίξει το 85%, για να πέσει νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο 45%.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Και εδώ από το μεσημέρι της Δευτέρας θα αρχίσουν να δημιουργούνται νεφώσεις αστάθειας στα ορεινά, οι οποίες θα πυκνώνουν σταδιακά και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ημιορεινές, αλλά και τοπικά και σε πεδινές περιοχές. Μικρότερη είναι η πιθανότητα κάποια μπόρα να φτάσει στα παράλια του Ιονίου, κυρίως αυτά του νομού Θεσπρωτίας. Στο εσωτερικό της ενδοχώρας και στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι έντονα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται προς τη δύση του ήλιου κι έπειτα. Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 3-4Bf από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία τα χαράματα θα πέσει στους 15°C-16°C στα πεδινά και παραθαλάσσια, στους 10°C στα ημιορεινά και τοπικά στους 8°C στα πολύ ορεινά τμήματα. Αύριο το μεσημέρι θα ανέλθει στους 27°C σε πεδινές περιοχές, στους 26°C σε παραλιακές, στους 24°C-25°C σε ημιορεινές και στους 22°C-23°C σε ορεινές.

ΤΡΙΤΗ: Την πρωινή ηλιοφάνεια της Τρίτης θα διαδεχθούν σύννεφα αστάθειας στα ορεινά, τα οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν μπόρες και καταιγίδες, φαινόμενα που θα επηρεάσουν κι αρκετές ημιορεινές περιοχές. Για τα πεδινά η πιθανότητα είναι μικρότερη και για τα παραθαλάσσια του Ιονίου μηδαμινή. Ο καιρός μέχρι να δύσει ο ήλιος θα βελτιωθεί και στην Πίνδο. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3Bf. Ο υδράργυρος το μεσημέρι θα ανέλθει στους 27°C στα πεδινά, 25°C-26°C στα παράλια, 24°C στα ημιορεινά και στους 22°C στα ορεινά.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Με ήλιο θα ξεκινήσει και η Τετάρτη στην Ήπειρο, αλλά η εξέλιξη θα είναι ανάλογη των προηγούμενων ημερών. Έτσι, σύννεφα θα σχηματιστούν στους ορεινούς όγκους της περιφέρειας, θα πυκνώσουν και θα δώσουν μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν και ημιορεινές, πιθανώς και πεδινές περιοχές. Λιγότερες είναι οι πιθανότητες κάποια μπόρα να φτάσει το απόγευμα στα παραθαλάσσια, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου τα προαναφερθέντα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν τοπικά και πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα. Ο καιρός θα "ανοίξει" προς τη δύση του ήλιου και μετά. Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν σε ένταση τα 3Bf, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 27°C-28°C στα πεδινά, 26°C στα παράκτια, 25°C στα ημιορεινά και τους 23°C στα ορεινά.

ΠΕΜΠΤΗ: Παρόμοιος καιρός αναμένεται την Πέμπτη στην Ήπειρο, με πρωινή ηλιοφάνεια κι αναπτύξεις νεφώσεων προς το μεσημέρι και μετά. Βροχές, μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ ανάλογα φαινόμενα πιθανώς να φτάσουν και σε κάποιες πεδινές και παράκτιες περιοχές, κυρίως του νομού Θεσπρωτίας. Από αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4Bf θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28°C στα πεδινά, 27°C στα παράλια, 26°C στα ημιορεινά και τους 24°C στα ορεινά της περιφέρειας.

Ο καιρός στην Άρτα & στην Ήπειρο

Ετικέτες Άρτα καιρός