ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ποδηλατογιορτή – Καθαρισμός Κορωνησίας – Δενδροφύτευση – Απελευθέρωση υδρόβιων πουλιών – ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Με σύμμαχο τους φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Αρταίων, ετοίμασε και διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ένα διήμερο εκδηλώσεων για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου.

Έτσι, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με την συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της Ανέζας, των Κιρκιζατών και της Ράχης, των στελεχών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού κόλπου, αλλά και Υπαλλήλων του Δήμου, καθαρίστηκε η παραλία της Κορωνησίας αλλά και το μονοπάτι της. Παράλληλα, στην πλατεία πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Πράσινου, δενδροφύτευση και καθαρισμός, ενώ η ΑΝΙΜΑ προχώρησε σε απελευθέρωση υδρόβιων πτηνών. Μια δράση η οποία ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή, 5 Ιουνίου, στο Παραποτάμιο Πάρκο με ποδηλατοβόλτα από μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας. Παράλληλα, τα στελέχη του Followgreen followgreen.gr/arta, έπαιξαν και διασκέδασαν με τα παιδιά μέσα από παιχνίδια που αφορούσαν την ανακύκλωση, ενώ τα παιδιά έμαθαν για την κομποστοποίηση και φύτεψαν τα δικά τους λαχανικά, τα οποία πήραν στο σπίτι για να δημιουργήσουν το δικό τους μποστάνι.

Τέλος, όσοι επισκέφτηκαν και συμμετείχαν στις δράσεις στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας έμαθαν για την αξία της επαναχρησιμοποίησης, δίνοντας ενδύματα, παπούτσια κ.α, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν, βοήθησαν, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές μας δράσεις και έγιναν μέρος της προσπάθειας μας για ένα καλύτερο περιβάλλον. Το Περιβάλλον πρέπει να το προστατεύουμε όλο το χρόνο, ώστε οι δημότες και κυρίως τα παιδιά να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και να αγαπούν την εθελοντική δράση. Αναμένουμε την έγκριση της χρηματοδότησης για την εγκατάσταση πράσινων γωνιών ανακύκλωσης, μέσα από Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα αλλά και την δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που προχωρήσαμε στη αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με «έξυπνα» φωτιστικά, καθώς και δημοτικών οχημάτων με νέα φιλικά προς το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε την διαλογή στην πηγή, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, θα τοποθετήσουμε και τον καφέ κάδο ώστε πλέον στο συμβατικό κάδο να απορρίπτουμε τα εντελώς απαραίτητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.