Δ.Σ. ΑΡΤΑΙΩΝ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΆΡΤΑΣ

Ομόφωνη απόφαση για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και των εργαζομένων του έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, στην τελευταία συνεδρίαση του.

Κατά τη συνεδρίαση, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη στήριξη του Νοσοκομείου αναφορικά με τα προβλήματα και τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι της τριμελούς επιτροπής ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων έθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την υποστελέχωση των κλινικών όσο και την στήριξη του Δήμου στο βαθμό που του αναλογεί, καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα.

 

Το ψήφισμα του Δ.Σ είναι το εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στέκεται αλληλέγγυο στα αιτήματα και στους αγώνες του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Άρτας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και οι δομές της πρωτοβάθμιας υγείας φροντίδας του Νομού και οι εργαζόμενοι σε αυτά παρέχουν ακατάληπτα και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης υπηρεσίες υγείας στους πολίτες όλου του νόμου αλλά και των ευρύτερων περιοχών.

Αποτελούν αναντικατάστατο τμήμα της ζωής του Νομού και συντελούν στην ευημερία όλων μας.

Η Δημόσια υγεία αποτελεί πρώτιστο μέλημα για όλους μας.

Η  απρόσκοπτη παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας σε όλες και όλους που κατοικούν στο Νομό, είναι ανάγκη και υποχρέωση ενός σύγχρονου κράτους και αποτελεί για μας πρώτιστο καθήκον.

Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, που εδώ και πολλά χρόνια  κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση έτσι όπως εξελίσσεται στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Συντασσόμαστε με τα αιτήματα του συλλόγου έτσι όπως τέθηκαν από τους εργαζόμενους. Συντασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων απέναντι στους σχεδιασμούς για το νέο ΕΣΥ, που περιλαμβάνει, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, περιορισμό της λειτουργίας του νοσοκομείου και των δομών της πρωτοβάθμιας, οι πολίτες της Άρτας δικαιούνται να έχουν στον Νομό Δομές Υγείας που να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.