ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Με βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες σε Άρτα και Ήπειρο.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Πέμπτη 21/7/2022

ΑΡΤΑ: Σήμερα η Πέμπτη προβλέπεται ηλιόλουστη και ζεστή σε όλον το νομό, με λίγα σύννεφα από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω έως 36°C και στα ορεινά έως 32°C.

Η υγρασία θα πέσει το μεσημέρι κοντά στο 25%. Ωστόσο, αισθητή άνοδος αναμένεται από αργά το απόγευμα, έτσι θα προκληθεί δυσφορία, κυρίως στα πεδινά και τα παράκτια.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΩΝ

Πρέβεζα: 22°C έως 34°C

Ιωάννινα: 18°C έως 34°C

Ηγουμενίτσα: 21°C έως 33°C

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η Παρασκευή θα κυλήσει με έντονη ζέστη, τοπικά στα όρια του καύσωνα, στην Ήπειρο. Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 3Bf, δυτικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 38°C στα πεδινά, 37°C στα ημιορεινά, 36°C στα παράλια του Ιονίου και τους 34°C στα ορεινά.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Με καύσωνα σε πολλές περιοχές της Ηπείρου θα κυλήσει το Σάββατο. Προβλέπεται λιακάδα και μέτρια διαύγεια στην ατμόσφαιρα, με ανέμους δυτικών διευθύνσεων μέχρι 3 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 39°C σε πεδινές περιοχές, τους 38°C σε ημιορεινές, τους 37°C σε παραλιακές και τους 35°C σε ορεινές.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Την Κυριακή συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, με έντονη ζέστη, λιακάδα και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 3Bf σε ένταση, από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39°C, ίσως πρόσκαιρα και τους 40°C σε κλειστές πεδινές και ημιορεινές περιοχές, τους 38°C σε παραλιακές και τους 36°C σε ορεινές.