ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ- ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Δύο ιερείς τέθηκαν σε αργία επειδή κατά τη Θεία Κοινωνία σε χωριά των Ιωαννίνων χρησιμοποίησαν κουταλάκια μιας χρήσεως, λόγω της πανδημίας του covid, για να προστατεύσουν τους πιστούς που κοινωνούσαν. Όμως στην κίνησή τους αυτή, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος είχε διαφορετική θέση και τους τιμώρησε με αργία.  

Αρκετοί μιλήσανε για  σκοταδισμό κριτικάροντας την απόφαση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, ενώ ορισμένα ΜΜΕ αναρωτήθηκαν «Δεν βλέπει ο Μητροπολίτης ότι η χώρα μετράει χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού εδώ και ενάμιση χρόνο;».

Ο πατήρ Φώτιος Γαβριελάτος, δικαιολόγησε τη συγκεκριμένη απόφαση και μιλώντας στο OPEN TV χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα φαινόμενα να χρησιμοποιούνται κουταλάκια μιας χρήσεως για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Εκκλησία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, είμαστε άνθρωποι που τηρούμε τα μέτρα, αλλά σε κάποια πράγματα υπάρχουν κόκκινες και διαχωριστικές γραμμές. Έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας αυτόν τον καιρό. Έτσι έκρινε ο Μητροπολίτης».

Να σημειωθεί ότι από τα περιστατικά το ένα συνέβη τον προηγούμενο χρόνο και το άλλο μετά το Πάσχα.