ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΛΟΜΑΖΟΥ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Εξοχότατε κ. Παυλόπουλε

Σεβασμιότατε

κ. Υφυπουργέ

κα και κκ Βουλευτές

κ. Αντιπερειφεριάρχη

κ. Δήμαρχε

κ. Πρόεδρε του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας ‘’ Ο ΣΚΟΥΦΑΣ’’

κυρίες και κύριοι μέλη των επιτροπών και της γραμματείας του συνεδρίου

κυρίες και κύριοι σύνεδροι

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου χαιρετίζουν τις εργασίες του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνεται στην πόλη μας από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Ο Σκουφάς» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Αρταίων, με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή και την πορεία 100 χρόνων από την καταστροφή στην αναγέννηση .

Δυστυχώς , οι ανειλημμένες υποχρεώσεις μας στην 86η Δ.Ε.Θ δεν επιτρέπουν τόσο στον πρόεδρο, όσο και στα περισσότερα μέλη του Δ.Σ να παραβρίσκονται στις εργασίες του Συνεδρίου, ωστόσο αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και χαρά γιατί έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στο Συνεδριακό μας Κέντρο και στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Άρτα με την παρουσία εκλεκτών επιστημόνων και προσκεκλημένων.

Θέλουμε καταρχάς να συγχαρούμε τον πρόεδρο του ‘’Σκουφά’’κ . Νικόλαο Μπανταλούκα και όλα τα μέλη του συλλόγου που εδώ και μήνες εργάστηκαν άοκνα για να υλοποιήσουν την ιδέα του συνεδρίου και να εξασφαλίσουν τη άψογη διοργάνωσή του.

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτας «Ο Σκουφάς» για 126 χρόνια διανύει μια διαδρομή αξιοζήλευτη κρατώντας ψηλά τη σημαία του πολιτισμού στην πόλη μας, συνάμα όμως και μια διαδρομή στην οποία αντανακλάται ολόκληρη η πορεία του Ελληνισμού «από την καταστροφή στην αναγέννηση». Συνεχίστε λοιπόν με την ίδια θέρμη τις προσπάθειές σας για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας και εμείς, οι άνθρωποι του «επιχειρείν’» σάς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σας, αρωγοί σε κάθε όμορφη πρωτοβουλία σας.

Κυρίες και κύριοι

Ο  Ελληνισμός της Μικρασίας, του Πόντου , της Πόλης ,στέλνει ισχυρά και διαχρονικά το μήνυμά του στη σύγχρονη Ελλάδα:  κανείς και τίποτα δεν μπορεί να στερήσει από τους ανθρώπους το όνειρο για  ζωή και  προκοπή. Ακόμα και μέσα στις μεγαλύτερες προσωπικές και εθνικές τραγωδίες οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τη δύναμη να αναγεννηθούν, μετατρέποντας τον πόνο σε πνοή δημιουργίας.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΛΟΜΑΖΟΣ