Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τα εύσημα δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ, κ. Γαλάνη Παναγιώτη για την ευαισθήτοποιησή του και την άμεση απάντησή του, μετά την καταγγελία ότι ο δήμος Άρτας ψωνίζει από επαγγελματίες εκτός δήμου Άρτας, αντί να στηρίζει την τοπική αγορά. Διαβάστε παρακάτω τη δημοσίευση του Συλλόγου αλλά και την επιστολή του ΔΗΚΕΔΑ:

 

"Σε συνέχεια του Δ.Τ. καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για αγορές από ΔΕΥΑ και ΔΗΚΕΔΑ από επιχειρήσεις εκτός Άρτας, λάβαμε απαντητική επιστολή από την ΔΗΚΕΔΑ και το Πρόεδρο της Κύριο Γαλάνη Παναγιώτη.

Η έκπληξη μας ήταν ευχάριστη γιατί στη επιστολή (σας την παραθέτουμε ) αναγνωρίζετε ότι οι αγορές έγιναν εκ παραδρομής και ότι υπάρχει εντολή από τον Πρόεδρο οι αγορές όλες να γίνονται από την τοπική αγορά.

Σαν Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας θα θέλαμε να δώσουμε δημόσια ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ

για τις κινήσεις στήριξης της τοπικής αγοράς αλλά και για το ήθος του να παραδέχεται ένα λάθος εκ παραδρομής και να το διορθώνει.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας θα είναι αρωγός και

συνεργάτης σε οτι ενέργειες μας ζητηθούν από την ΔΗΚΕΔΑ στο μέλλον.

Αναμένουμε κάτι ανάλογο και από την ΔΕΥΑΑ.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Χουλιάρας"

 

Η απάντηση της ΔΗΚΕΔΑ

 

ΔΗΜ. ΚΟΙΝΩΦ. ΕΠΙΧ.                                                                  ΑΡΤΑ, 2/04/2021

ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ                                                                         ΑΡ. ΠΡΩΤ. 76

ΔΗΚΕΔΑ (Ν.Π.Ι.Δ)

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

47100  ΑΡΤΑ 

Α.Φ.Μ. 997682226-Δ.Ο.Υ ΑΡΤΑΣ 

ΤΗΛ.: 2681071830 

 Πρώτα από όλα, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Εμπορικό Σύλλογο της Άρτας, για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξε και δείχνει στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η ανάδειξη του θέματος για αγορές της Δημοτικής Επιχείρησης σε επιχειρήσεις εκτός Άρτας, ήταν καίρια. Θέλω να δώσω να συμπληρώσω τα στοιχεία που φανερώνουν την πλήρη εικόνα. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ, έχω δώσει σαφείς εντολές για στήριξη της τοπικής αγοράς, όσο αυτό είναι δυνατό. Και τα καταφέραμε στο μέγιστο. Μόνο για το 2021, η επιχείρηση δαπάνησε 11.200€. Από αυτά τα χρήματα, εκτός Άρτας έγιναν αγορές συνολικού ύψους 219€, ποσό που θεωρούμε ότι είναι αμελητέο, αλλά ίσως κακώς έγινε, από βιασύνη και λόγω του lockdown στο οποίο βρεθήκαμε τους τελευταίους μήνες. Μπορούμε μόνο να υποσχεθούμε ότι αυτό το ποσό, θα το μηδενίσουμε στο άμεσο μέλλον. Μαζί με την μισθοδοσία των εργαζομένων, για το 2021, η ΔΗΚΕΔΑ έχει δαπανήσει 105.000€, χρήματα που έχουν έρθει ΟΧΙ από την τοπική κοινωνία, αλλά από πόρους ΕΣΠΑ/ΕΕΤΑΑ. Άρα η εισροή χρημάτων στην περιοχή μας, είναι σημαντική. Δεν “ανακυκλώνουμε” χρήματα των Αρτινών, αλλά αντίθετα, η επιχείρηση λειτουργεί σαν “τονωτική ένεση” αύξησης των εσόδων της πόλης. Και πάλι μπράβο για την ανάδειξη του θέματος και από την πλευρά μας σας υποσχόμαστε την αυξημένη προσοχή και έλεγχο σε κάθε μελλοντική δαπάνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΔΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

 

της Γιούλης Ηλιοπούλου