Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υποδέχθηκε στην Περιφέρεια τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και υπογράμμισε την διαχρονική σχέση των Ηπειρωτών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επρόκειτο να κάνει την επίσκεψη αυτή πριν από δύο χρόνια αλλά ακυρώθηκε λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Φέτος γίνεται πραγματικότητα με τον ίδιο να τονίζει ότι η Εκκλησία υπερνικά κάθε δυσκολία και πετυχαίνει τους στόχους της.

 

Ο Περιφερειάρχης στον λόγο του τόνισε:

«Η Ήπειρος είναι τόπος Αγίων. Εδώ γεννήθηκαν ή έδρασαν δεκάδες μάρτυρες της Ορθοδοξίας. Από τους τελευταίους ο Νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος Ιωαννίνων και ο εορτάζων Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης που ανδρώθηκε στην ακριτική Κόνιτσα.

Η Ήπειρος είναι όμως και η γη Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών. Οι δεσμοί τους με την Ορθοδοξία ήταν άρρηκτοι και σχεδόν όλοι τους είχαν χρηματοδοτήσει την ανέγερση ναών και μοναστηριών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς, για το μεγάλο θρησκευτικό πλούτο που έχει ο τόπος μας και τον οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προσπαθεί χρόνια να τον συντηρήσει, να τον διαφυλάξει, να τον προβάλλει στις επόμενες γενιές.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε μας εμπνέει η δική σας υπομονή, η αδιασάλευτη προσήλωση στην πίστη και στην ελπίδα.

Σας καλωσορίζουμε στα Γιάννενα, σας ευχόμαστε καλή και καρποφόρα διαμονή».