Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΟ…ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το θρυλικό θα φιλοξενήσει συναυλία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και συμβολικό το γεγονός πως αυτή συνδέεται με τη Μαρία Κάλλας.

Γεωργία Οικονόμου

06 Σεπτεμβρίου 2023 07:15

Μια ξεχωριστή  μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο Γεφύρι της Άρτας με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και το μουσικό σχήμα DUO SOPIANO, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «2023 - Έτος Μαρία Κάλλας», για τα 100 Χρόνια από τη Γέννηση της μεγάλης ντίβας της Όπερας Μαρία Κάλλας.

Η βραδιά Όπερας θα ξεκινήσει από το Γεφύρι, με τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο να ερμηνεύει άριες bel canto. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η άρια από την Όπερα «Πρωτομάστορας» του Μανώλη Καλομοίρη που γράφτηκε για το Γεφύρι.

Στη συνέχεια στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Σκουφάς” θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση, με την συνοδεία του μουσικού σχήματος DUO SOPIANO που αποτελούνται από την σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου και τον πιανίστα Neville Jason Fahy.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των:Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, John Field, Frédéric Chopin.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης: 20:00 (Γεφύρι της Άρτας) 21:00 (Αίθουσα “Σκουφάς”)

Είσοδος δωρεάν

Απαγγελία Φραντζέσκος Γκιρκόγλου

Την παρουσίαση της βραδιάς Όπερας θα κάνει ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Η βραδιά διοργανώνεται από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογος Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας (Maria Callas Greek Society) και τον Δήμο Άρτας.

Πληροφορίες για τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κόλλας και τους σκοπούς του: https://mariacallas.network/