ΗΠΕΙΡΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις παράνομες συνταγογραφήσεις σε όλη την Ήπειρο, από την  Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η όποια μάλιστα προχώρησε και σε 5 νέες συλλήψεις με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκανε κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις σκευασμάτων, που δρούσε και στα Γιάννενα.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, από τις 14 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 232 έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλα, Χαλκιδική, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Κυκλάδες, Λάρισα και Μαγνησία.

Σε αυτές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως σχετιζόμενα υπόθεση πάνω από 500.000 ευρώ, όπλα, μαχαίρια, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, ναρκωτικά και πολλά άλλα, τα οποία οι αρχές εξετάζουν ενδελεχώς.

Ακόμα συνελήφθησαν 5 άτομα, για παραβάσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά και όπλα, σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.