ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΛΑΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή στην οποία οι κάτοικοι της Καλαμιάς εκφράσουν τη σφοδρή αντίθεσή τους στην πρόθεσή του δημάρχου Αρταίων να χωροθετήσει το επιχειρηματικό πάρκο Άρτας στην Καλαμιά.

 

 

Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Αρταίων, επιμελητήριο Άρτας (οι θεσμοί)

και το"kolpo grosso" με το φαγοπότι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (leader)...

     650 περίπου στρέμματα υπέργονιμης γης (γη υψηλής παραγωγικότητας) όπως λέγεται παγκόσμια στην περιοχή λιβάδια στο χωριό Καλαμιά Άρτας …

     Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, πάνω από δέκα. άρχισε να αναδύει μπόχα όμως την προηγούμενη Κυριακή στο χωριό Καλαμιά Άρτας όπου κάτοικοι περίμεναν άδικα να ξεκινήσει το τοπικό συμβούλιο, μιας και δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ!

    Οι βασικοί παίκτες που θα συμμετείχαν στο παιχνίδι (γιατί για κάτι τέτοιο πρόκειται) Δήμος Αρταίων, επιμελητήριο και εταιρεία μελετών και κατασκευής ΒΙΠΕ, δεν εμφανίστηκαν ποτέ!

     Μετά την γνωμοδότηση της περιφέρειας Ηπείρου (και μπράβο της για αυτό ), αποφασίζει η ομάδα: δημ. Αρταιων , επιμελητήριο Άρτας, να μεταφέρουν σε άλλο γήπεδο το ματς. Λιγα χιλιόμετρα πιο ανατολικά στον Αμμότοπο Άρτας. Ω του θαύματος οι κάτοικοι ενθουσιάστηκαν με το νέο.

       Η περιοχή τους είναι υποβαθμισμένη και μια μεγάλη επένδυση θα ωφελούσε την περιοχή! Αρχίζει το ματς , ωρίμασαν οι μελέτες , ξαφνικά εγκαταλείπει τον Αμμότοπο η ομάδα και επανέρχεται στη χαρακτηρισμένη από την Περιφέρεια γη υψηλής παραγωγικότητας στο χωριό Καλαμιά! Τί συνέβη; Με πλαστά έγγραφα , που δεν λένε ποιος τα υπέγραψε (σίγουρα όχι η περιφέρεια Ηπείρου), ωρίμασαν  όπως λέγεται νέα μελέτη για δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου σε τοποθεσία που προστατεύεται από την Ευρώπη .

     Το ματς όμως για κακή τους τύχη φτάνει και στην ευρωπαϊκή επιτροπή απ' όπου( leader),θα πάρουν το πριμ της νίκης.

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος   Καρμενου Βέλα δηλώνει ότι έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, η Ευρώπη να αναλάβει δράση ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΏΣΙΜΗ ΧΡΉΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,ΟΠΩΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ,Η ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ . Αυτή είναι η προσέγγιση που προτείνεται από την Ε.Ε, λέει ο επίτροπος είναι η καλύτερη πιθανότητα μας ώστε να πετύχουμε την αειφόρο ανάπτυξη μέχρι το 2030.

     Το ματς λοιπόν για όσους στοιχημάτισαν στη γη υψηλής παραγωγικότητας στο λιβάδι της Kαλαμιάς Άρτας, πάει από δω και στο εξής στο γήπεδο της Ε.Ε.

    Ας πάνε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Άρτας να "παίξουν μπάλα "στις Βρυξέλλες; Ούτε 1€ δεν θα πάρουν από το leader .Αντ’ αυτού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια…

                

                        Οι κάτοικοι της Kαλαμιάς Άρτας