ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και διάφορους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής. Οι συγκεντρωθέντες κατέληξαν στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στύλιου, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων η άμεση αποζημίωση των παραγωγών για τη χαμένη σοδειά λόγω κλιματικής αλλαγής και κάθε είδους καταστροφής του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, η μείωση του κόστους παραγωγής, πρώτων υλών και ενέργειας, η δημιουργία υποδομών (αγροτικοί δρόμοι, αρδευτικά έργα, πλαίσιο οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής) και η καταβολή από το κράτος των οφειλόμενων εισφορών που εκκρεμούν στον ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες έδωσαν νέο ραντεβού την επόμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στη Γέφυρα της Άρτας, για μια νέα κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους.

Από την πλευρά της η Βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε για την κινητοποίηση: «Την καλύτερη απάντηση στους κομπασμούς του κ. Στύλιου, περί δήθεν στήριξης των αγροτών από την κυβέρνηση της Ν.Δ., του την έδωσαν σήμερα οι αγρότες της Άρτας, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια την πορεία μέχρι το πολιτικό του γραφείο στην Άρτα».

 

Πηγή-φωτο: agon.gr