«ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Άρτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφασή σας να αφαιρέσετε από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας τη θέση του Ιατροδικαστή που λειτουργούσε τα τελευταία 6 χρόνια, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους πολίτες του νομού Άρτας αλλά και κατοίκους όμορων νομών ( Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία ) για σοβαρά περιστατικά όπως αιφνίδιοι θάνατοι, κακοποιήσεις, βιασμούς και για αυτοψίες.

Αντιλαμβάνεστε προφανώς την ταλαιπωρία, το κόστος και την χρονοτριβή που θα υποστούν από εδώ και στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής μας, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να μεταβούν είτε στα Ιωάννινα, είτε στην Πάτρα, σε νοσοκομεία που ήδη είναι επιβαρυμένα με μεγάλο όγκο όμοιων περιστατικών.

Το Νοσοκομείο της Άρτας χρειάζεται ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κι όχι αποδυνάμωση.

Οι πολίτες της περιοχής ( όπως ασφαλώς και κάθε Έλληνας πολίτης) αξίζουν τη μέγιστη δυνατή υγειονομική φροντίδα , κι αυτό επιτυγχάνεται με την ουσιαστική εκ μέρους σας στήριξη του ΕΣΥ μέσω προσλήψεων και όχι με καταργήσεις θέσεων.

Γι’ αυτό, ζητάμε την άμεση και οριστική ανάκληση της απόφασής σας και αναμένουμε τις ενέργειές σας με την πεποίθηση ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις εύλογες ανησυχίες μας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Γκολομάζος

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας