ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ 37ΧΡΟΝΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 37χρονου ιερέα από την Άρτα που κατηγορείται για βιασμούς. Ο ιερέας τέθηκε σε αργία από τον Αρχιεπίσκοπο και μεταφέρθηκε στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Στο πλευρό του βρέθηκε στα δικαστήριο η κόρη του, η οποία υποστήριζε πως ο πατέρας της είναι αθώος. Ο ίδιος ζήτησε να απολογηθεί την επόμενη Τρίτη.

Ο ιερέας είναι πτυχιούχος Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. και εντάχθηκε στο δυναμικό των Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το 2015, όταν χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο. Έχει υπηρετήσει ως Διάκονος του Μητροπολίτου Άρτης Ιγνατίου επί επτά χρόνια.

Στη συνέχεια χειροθετήθηκε πρωτοπρεσβύτερος στον Άγιο Δημήτριο Όπλων το 2019 από τον τότε Επίσκοπο Θεσπιών και νυν Μητροπολίτη Φθιώτιδος, Συμεών και είχε αναλάβει Υπεύθυνος Νεότητος. Επίσης διδάσκει στη σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατηγορείται πως ασελγούσε σε 17χρονη κοπέλα του κατηχητικού  από το 2019 μέχρι τα μέσα του 2020, ενώ οι αρχές ερευνούν και άλλες καταγγελίες κοριτσιών από το ίδιο κατηχητικό του ναού. Φέρεται να τους έλεγε ότι είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη τους.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του ιερέα δήλωσε χθες την παραίτησή του και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είχα τη διαβεβαίωση από τον ίδιο τον ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη, αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προς εκπλήξεώς μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του». Μεταξύ των άλλων, στην ανακοίνωση του, ο κ. Θεοδωρόπουλος τονίζει: «… Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 24-01-2022 έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14χρονη, αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προς εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του».