ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΆΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ

Ο πρώην Βουλευτής  Ν. Άρτας, και εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Χρήστος Γκόκας, καθ’ όλο το προεκλογικό διάστημα συνεχίζει τις επισκέψεις του σε διάφορες περιοχές και χωριά του Νομού μας.

Παράλληλα, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Βασίλη Ψαθά και συνομίλησε με τους Υπευθύνους του Τμήματος Διοικητικού και Οικονομικού ΠΕ Άρτας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με το έργο της διεκπεραίωσης της Εκλογικής διαδικασίας στο Νομό. Επίσης επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Άρτας, αλλά και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της και κυρίως στην έλλειψη προσωπικού.

Συζητώντας με  εργαζομένους εξέφρασε την ανησυχία του για το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας στο οποίο βρίσκονται. Επίσης αναφέρθηκε στην ανικανότητα της απερχόμενης Κυβέρνησης να δώσει πραγματικές λύσεις για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου,  ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των παραγωγικών φορέων για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι «...πρέπει να καταργηθούν οι διατάξεις Νόμου της ΝΔ για ωράριο, απολύσεις, να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και να τεθούν κανόνες για τις νέες μορφές εργασίας και τις πλατφόρμες. Πρέπει επίσης να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συντάξεις με την καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά των νόμων ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ στις συντάξεις από 1/1/2024.

Χρειάζεται Εθνικό Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, με αλλαγή των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Με περιφερειακή ανάπτυξη και διασύνδεση του τουρισμού με όλους τους κλάδους της οικονομίας και ιδιαίτερα την αγροδιατροφή.
Με κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προχωρούν σε συνεργασίες και δικτυώσεις και ειδικές γραμμές χρηματοδότησης για καινοτόμες- ψηφιακές επενδύσεις»

Επιπλέον, ο κ. Γκόκας στις συναντήσεις του με τους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των υπαλλήλων και χαρακτηριστικά ανέφερε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για, «Νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους από 1/1/2021, με αυξήσεις που καλύπτουν τις απώλειες λόγω πληθωρισμού και αξιοκρατικό σύστημα μισθολογικής επιβράβευσης.»

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Β. Ψαθά, συζητήθηκαν διάφορα θέματα και ειδικότερα αυτά που αφορούν στα έργα υποδομών του Νομού, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα Πεδιάδας Άρτας, το Αρδευτικό Πέτα-Κομπότι, το Φράγμα Κομποτίου, το έργο της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Αράχθου, το Οδικό Τμήμα Ροδαυγή-Γέφυρα.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόκας δηλώνει ότι:

«Τα τελευταία χρόνια υπήρξε στασιμότητα στην κατεύθυνση της δημιουργίας υποδομών και προϋποθέσεων που θα στήριζαν τις παραγωγικές και λοιπές οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής μας.

Με ευθύνη των δύο τελευταίων Κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κανένα μεγάλο αναπτυξιακό, παραγωγικό έργο δεν προχώρησε, ούτε ξεκίνησε κάποιο νέο.

Είναι άμεση προτεραιότητα και τεράστια η σημασία για το μέλλον του τόπου μας ο προγραμματισμός, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση όλων των αναγκαίων μεγάλων έργων υποδομής της Άρτας.»