ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΆΡΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΔΑΠ-MEΑ

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε και για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, καθώς και για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Τα σχολεία επισκέφτηκαν κατά την ημέρα του αγιασμού ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, ο Διευθυντής του σχολείου Χρήστος Γεώργος μαζί με τον Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη, είδαν από κοντά τις αίθουσες αλλά και τον αύλειο χώρο, όπου πρόσφατα τοποθετήθηκε ελαστικοσυνθετικός τάπητας. Ενώ εκτενής κουβέντα έγινε για το νέο κτίριο στο Γλυκόριζο που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος: «Είναι στα σχέδια μας στο χώρο που στεγάζεται τώρα το Ειδικό Σχολείο, να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέου ΚΔΑΠ ΜΕΑ».

Πρώτο κουδούνι όμως είχαμε και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Μαζί με τον Δήμαρχο, στον αγιασμό παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρης Σφήκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας και σύσσωμη η οικογένεια των υπαλλήλων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και καλή σχολική χρονιά.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να γίνει ειδική μνεία στο έργο του Κέντρου, του Προέδρου και των εργαζομένων του, κάτι που ασφαλώς επεσήμανε και ο Δήμαρχος. Γιατί είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι του Κέντρου παράγουν πραγματικό έργο, δικαιώνοντας τις προσδοκίες της κοινωνίας, των οικογενειών και του Δήμου. Οι εργαζόμενοι εκεί, «μάχονται» ώστε να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, πάντα σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της Άρτας.

Όπως λένε και οι ίδιοι: «Θέλουμε τα παιδιά να βγουν από το σπίτι, να αναπτυχθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Λύσαμε το πρόβλημα της μετακίνησης με ένα να σύγχρονο λεωφορείο (minibus). Έτσι, προχωράμε και στην δημιουργία δεύτερου ΚΔΑΠ ΜΕΑ ώστε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των παιδιών, ακόμη και από άλλους γειτονικούς Δήμους».

 

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρη Σφήκα

Για όλα τα παραπάνω ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρης Σφήκας, δήλωσε πως: «Είμαι πραγματικά περήφανος που όταν επισκέπτομαι την δομή μας, διαπιστώνω την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνουν οι εργαζόμενοι στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Ότι και να λέμε εμείς, όμως, είναι λίγο μπροστά στην χαρά που νιώθουν τα ίδια τα παιδιά μπαίνοντας στους σχολικούς τους χώρους. Εύχομαι ως δημοτική αρχή, οι πολίτες να συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται για να κάνουμε ακόμη περισσότερα, για όλους τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα».