ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΆΡΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ KΟΙΜΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

Με απόλυτη κατάνυξη και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως και ο πρώτος Εσπερινός στο Νέο Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Αναλήψεως, στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, από τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, χθες παραμονή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος αναφέρει: «Αισθάνομαι την ανάγκη κ. Δήμαρχε κ. Τσιρογιάννη, αυτή την ιερή ημέρα που για πρώτη φορά δοξάζουμε το θεό σε αυτόν τον Ιερό Χώρο, να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των πιστών της Άρτας, διότι ένας ναός μέσα σε ένα κοιμητήριο είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά για τους ανθρώπους. Η ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό σας κ. Δήμαρχε είναι πολύ μεγάλη και ευχαριστούμε όλη τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Εύχομαι υγεία και δύναμη και με την δική σας συμβολή εύχομαι του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί ο Ναός».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώσαμε τo πρώτο κατασκευαστικό στάδιο του νέου Ι.Ν στους Αγίους Αναργύρους και παραμονή της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου τελέστη από το Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικο ο πρώτος εσπερινός. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή διότι η δημιουργία του ναού,  αφενός θα συμβάλλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του κοιμητηρίου και αφετέρου, ήταν ένα αίτημα των κατοίκων που με ιδιαίτερή ευσέβεια καταφέραμε να υλοποιήσουμε. Πρόκειται για ένα χώρο που ο πόνος απαλύνεται μέσω της πίστης. Παραδώσαμε τον ναό προς χρήση στην Μητρόπολη Άρτας και με την συμβολή όλων των φορέων ευελπιστούμε του χρόνου τέτοια ημέρα να είναι ολοκληρωμένος».

Στον Εσπερινό και την λιτάνευση παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι, Σωτήρης Χρηστούλης, Χριστόφορος Σιαφάκας, o Aστυνομικός Διευθυντής Άρτας, Γιώργος Βασιλείου, Εκπρόσωπος του Στρατοπέδου Άρτας, η Επικεφαλής της Παράταξης Δημοτική Αναγέννηση Τζένη Ταπραντζή και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Γιαννούλης, το Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Στέφανος Σπηλιάς, καθώς και δημότες και κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αναργύρων.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αρταίων ανέλαβε και ολοκλήρωσε με Δημοτικούς πόρους τις εργασίες ανέγερσης (θεμελίωση, φέρον οργανισμός, κέλυφος, σκεπή) της πρώτης φάσης, του Ιερού Ναού στο Νέο Δημοτικό Κοιμητήριο, εμβαδού 125 μ2, προϋπολογισμού 262.000 ευρώ.