Στο «κοκκινο» πλεον η Αρτα

Όπως και η Θεσπρωτία και η Λευκάδα

Σε ζώνη αυξημένου κινδύνου δηλαδή στο κόκκινο, μπαίνουν από σήμερα Άρτα και Θεσπρωτία. Τα νέα μέτρα ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 8 Μαρτίου. Στην Άρτα σήμερα εντοπίστηκαν 11 νέα κρούσματα (μάλιστα στην Άρτα έχουν τετραπλασιαστεί τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα), ενώ στον Δήμο Ηγουμενίτσας τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα πενταπλασιάστηκαν, όπως αύξηση σημειώθηκε και στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών.

Εν τω μεταξύ έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας τους Δήμου Γιώργος Τζελέπης και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Σταμάτης, με σκοπό να εξεταστεί και να αποτυπωθεί κάθε πιθανή παρέμβαση, η οποία θα τρέχει ανά πάσα στιγμή, με στόχο τον περιορισμό του επιδημιολογικού φορτίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν, περισσότερα rapid test σε διάφορα σημεία του Δήμου σε Δημοτικές Ενότητες, σε εργάτες γης, στην εκπαίδευση σε δημόσιες υπηρεσίες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους δημόσιους χώρους από την Δημοτική Αστυνομία, ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό, διάθεση νοσηλευτριών του Δήμου στον ΕΟΔΥ για δημιουργία περισσοτέρων κλιμακίων για διενέργεια rapid test, ενίσχυση των ατόμων  που διενεργούν την ιχνηλάτηση και διάθεση προσωπικού του Δήμου. Τέλος το  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί, καθημερινά από τις 12:00 έως τις 15:00, εκτός Σαββατοκύριακου δωρεάν rapid tests σε όλους τους δημότες έξω από το Δημαρχείο της Άρτας και όχι στο παλιό Νοσοκομείο.

 

 

Ετικέτες Άρτα