ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΑΡΤΑΣ: "ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ ΣΕ… ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ!"

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΑΡΤΑΣ διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Άρτας. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου:

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Άρτας έχει φθάσει στο απροχώρητο, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό του υφίσταται συνεχή αφαίμαξη.

Μετά την απώλεια ενός Καρδιολόγου, δύο Πνευμονολόγων, μόνιμου και επικουρικού, ενός Παθολόγου, ενός Νεφρολόγου και ενός επικουρικού ιατρού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δύο ιατρών ΜΕΘ, μετά την απώλεια δύο θέσεων Μαιών, με ευθύνη του Διοικητή, έχουμε τώρα και την απώλεια του Ιατροδικαστή, ενώ ταυτόχρονα, συνταξιοδοτείται ένας Χειρουργός και φεύγει ένας επικουρικός Χειρουργικής.

Το 2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ορίστηκαν 9 θέσεις Ιατροδικαστών στην Ελλάδα, εκ των οποίων η μία ήταν για το Νοσοκομείο Άρτας, μία θέση απολύτως αναγκαία για την ευρύτερη περιοχή, καθώς η στελέχωση του Νοσοκομείου της Άρτας, με την ειδικότητα του Ιατροδικαστή, εξυπηρετούσε εκτός από την περιοχή της Άρτας και τις περιοχές Πρέβεζας, Αμφιλοχίας και Λευκάδας.

Η απώλειά του επαναφέρει τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν έως τότε, καθώς όλα τα περιστατικά, από αιφνίδιο θάνατο έως βιασμό ή κακοποίηση, της Άρτας και των γύρω περιοχών, που πρέπει να εξετασθούν, θα μεταφέρονται πλέον και πάλι στα Γιάννενα, ενώ, σε περίπτωση απουσίας του Ιατροδικαστή των Ιωαννίνων, τα περιστατικά θα μεταφέρονται στην Πάτρα, με μεγάλη ταλαιπωρία για τις οικογένειες και υψηλό κόστος για αυτές. Παράλληλα, θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και σε αυτοψίες, καθώς και για αυτές θα πρέπει πλέον να ενημερωθεί και να έρθει στη Άρτα Ιατροδικαστής από τα Γιάννενα.

Ενώ, κατά γενική ομολογία,  το Νοσοκομείο της Άρτας ήταν ένα από τα καλύτερα περιφερειακά Νοσοκομεία, βλέπουμε τώρα μια μεθοδική αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού του, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται, με την απώλεια ειδικευμένων ιατρών σε ένα Κέντρο Υγείας.

Στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει όρθιο το ετοιμόρροπο ΕΣΥ και να αναστρέψει την «υγειονομική φτώχεια», που είχε επιβάλλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και της ανασυγκρότησης του ΕΣΥ με αύξηση πόρων και στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Όμως, για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ προέχει  για τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. προέχει η δημιουργία «ζωτικού χώρου» εντός του ΕΣΥ για την ιδιωτική αγορά υγείας, αποδυναμώνοντας τις δομές δημόσιας υγείας, με υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, με συνακόλουθη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, οδηγώντας έτσι στη σταδιακή διάλυση των περιφερειακών νοσοκομείων με τον νέο υγειονομικό χάρτη.

Δυστυχώς, σε αυτή τη μεθόδευση βρίσκει πρόθυμο «συνένοχο» τον Διοικητή του Νοσοκομείου, που, είτε είναι σύμφωνος με τη διάλυση του Νοσοκομείου μας, πιστός στις κομματικές επιταγές του, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει το υγειονομικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας, αλλά, μοιραίος κι άβουλος αντάμα, παρακολουθεί τις ειδικότητες να χάνονται, χωρίς να κάνει τίποτα για να αναστρέψει την κατάσταση.

 

Θεματική Υγείας

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας