ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ. ΕΞΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 33 κρούσματα, και ακόμα μια φορά ο Νομός Ιωαννίνων συγκεντρώνει την πλειοψηφία των κρουσμάτων πιο αναλυτικά:

Νομός Άρτας 1

Νομός Ιωαννίνων 25

Νομός Θεσπρωτίας 3

Νομός Πρέβεζας 5

Για την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι για τον νομό Άρτας 0,71, για τον νομό Ιωαννίνων 33,00, για τον νομό Θεσπρωτίας 2,86 και για τον νομό Πρέβεζας 1,71.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Φιλοξενίας και Μεταναστών του Κατσικά στα Ιωάννινα είναι σε αναστολή λειτουργίας μετά τα 135 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί έως τώρα. Ο λόγος για τα πολλά κρούσματα είναι οι συγκεντρώσεις που γίνονταν λόγω του ραμαζανιού (σημαντική θρησκευτική εορτή για τους Μουσουλμάνους).

Το κέντρο φιλοξενίας επιτηρείται σε 24ωρη βάση από την αστυνομία και θα ισχύουν για 14 μέρες περιοριστικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα από τις 7 το απόγευμα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ τις υπόλοιπες ώρες μπορούν να εξέλθουν ένας από κάθε οικογένεια για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Να υπογραμμίσουμε ότι δεν έχει ξεκινήσει καν ο εμβολιασμός στο κέντρο αυτό.